Διεθνή

Κίνα: Το Πεκίνο ζήτησε από την Ουάσινγκτον να διαδραματίσει "εποικοδομητικό ρόλο" στη Μέση Ανατολή


Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις ΗΠΑ να διαδραματίσουν «εποικοδομητικό ρόλο» στη Μέση Ανατολή, μία ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν.

«Στις 11 Απριλίου το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι (…) είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν», επεσήμανε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ.

Ο Ουάνγκ «εξέφρασε την έντονη καταδίκη της Κίνας για την επίθεση εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλεια των διπλωματικών αποστολών είναι απαραβίαστη και ότι η κυριαρχία του Ιράν και της Συρίας πρέπει να γίνει σεβαστή».

«Η Κίνα θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο μεσανατολικό ζήτημα (…) και να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης. Η αμερικανική πλευρά κυρίως θα έπρεπε να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο» επίσης, πρόσθεσε η Μάο.

Η Κίνα ζητεί τακτικά να τεθεί σε ισχύ εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου κυρίως να προστατευθούν οι άμαχοι.

«Αυτή η κλιμάκωση των εχθροπραξιών είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη του φαινομένου της εξάπλωσης της σύγκρουσης στη Γάζα και είναι επείγον αυτή να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό», τόνισε σήμερα η Μάο.

«Η Κίνα ζητεί από όλες τις πλευρές που συμμετέχουν στη σύγκρουση να εφαρμόσουν ουσιαστικά την απόφαση 2728 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να παύσουν αμέσως πυρ, να σταματήσουν τις μάχες και να τερματίσουν την ανθρωπιστική κρίση».

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Κίνα