Επιχειρήσεις

Κοινοί χώροι εργασίας: Θετικά τα πρώτα ευρήματα για αυτή την ανερχόμενη διεθνή τάση


Θετικά ευρήματα για τις διεθνείς τάσεις στον σχετικά νέο θεσμό των κοινών χώρων εργασίας καταγράφουν έρευνες διεθνώς αναγνωρισμένων εντύπων.

Μεταξύ άλλων, όπως προκύπτει, το 89% των εργαζομένων σε διαμοιραζόμενους χώρους αισθάνονται ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, ενώ το 79% δηλώνει ότι ο διαμοιρασμός των χώρων εργασίας ενισχύει τις κοινωνικές τους σχέσεις.

Το 69% των εργαζομένων σε κοινούς χώρους θεωρούν ότι απέκτησαν νέες δεξιότητες, ενώ το 68% εκτιμά ότι ενίσχυσε τις ήδη υπάρχουσες.

Το 74% των απασχολούμενων σε χώρους που τους μοιράζονται και με άλλες εταιρείες αισθάνονται πιο παραγωγικοί, ενώ το 45% αποκάλυψε ότι η νοητική και η ψυχολογική τους κατάσταση βελτιώθηκαν αισθητά από τότε που άφησαν τους συμβατικούς χώρους εργασίας τους.

Στον εν λόγω κλάδο δραστηριοποιείται η αμιγώς ελληνική εταιρεία VIOS. Τηρώντας  ήδη τα διεθνή πρότυπα και λαμβάνοντας τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις διασφάλισης ποιότητας, έχει αναπτύξει τις υποδομές της σε δύο συγκροτήματα εργασιακών χώρων το ένα στο Μαρούσι και το άλλο στο κέντρο της Αθήνας.

Vios χώροι εργασίας

Για τον σχεδιασμό και το εύρος των υποδομών των κτιρίων η VIOS είναι η πρώτη εταιρεία στην ελληνική αγορά που έλαβε το κορυφαίο διεθνές πιστοποιητικό WELL.Η πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζει τα υψηλότερα σχεδιαστικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά πρότυπα αυτών των κτιρίων.

Τα κτίρια αυτά χαρακτηρίζονται από:

  • άνετους και υγιείς εργασιακούς χώρους
  • την συστέγαση όλων των λειτουργικών αναγκών μιας επιχείρησης σε έναν ενιαίο χώρο
  • την ύπαρξη εξωτερικών χώρων που καθιστούν την εργασία ευέλικτη και ποιοτική, αφού μπορούν να γίνονται συναντήσεις στελεχών ακόμη και σε ειδικούς χώρους οροφής.

Οι στρατηγικοί στόχοι της VIOS αφορούν την βελτίωση της ευελιξίας, της παραγωγικότητας και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, καθώς και την βιώσιμη κερδοφορία του κάθε οργανισμού που στεγάζεται στους χώρους της.

Η VIOS καλύπτει πλήρως τους εργασιακούς χώρους σε επίπλωση, τεχνολογία, αναλώσιμα είδη και καθαριότητα, προσφέροντας ολική διαχείριση των εργασιακών χώρων

Η εταιρική αυτή φιλοσοφία δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο χώρο εργασίας, καλύπτοντας και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις, όπως την μεγαλύτερη δυνατή έκθεση των χώρων στο φυσικό φως, την δυνατότητα ξεκούρασης σε ειδικά εξοπλισμένο  χώρο, δωμάτια με μασάζ για επιπλέον χαλάρωση, αίθουσα γυμναστηρίου καθώς και ειδικά διαμορφωμένο χώρο με βιολογικά φυτά.

Vios χώροι εργασίας

Η μελλοντική δυναμική του τμήματος αυτού της ελληνικής αγοράς είναι ιδιαίτερα θετική, μιάς και ο αριθμός των πιστοποιημένων χώρων διαμοιρασμού εργασίας είναι περιορισμένος και άρα υπάρχει ακόμα περιθώριο για αύξηση της προσφοράς τέτοιων εξειδικευμένων αναπτύξεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις