Αγορές

Κόκκινο ταμπλό στο χρηματιστήριο


Πτωτικά κινούνται σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ οι υποτονικές συναλλαγές και ο χαμηλός τζίρος υποδηλώνουν ότι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια μένουν στο περιθώρια, προτιμώντας να αποφύγουν το ρίσκο βραχυχρόνιων κινήσεων.

Το «κόκκινο» κυριαρχεί στο ταμπλό των μετοχών, καθώς απώλειες καταγράφουν 21 από τις 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης  και πολλές της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Η συνολική εικόνα δημιουργεί την εντύπωση ότι η αγορά  παραμένει στο μεταίχμιο μεταξύ σταθεροποίησης και διόρθωσης, δοκιμάζοντας τις νέες στηρίξεις που διαμορφώθηκαν με τα δύο πρόσφατα μίνι ράλι.

Η μεταβλητότητα αναμένεται ότι θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενόψει του τριπλού κλεισίματος των Παραγώγων την επόμενη Παρασκευή. Στις τραπεζικές μετοχές και σε ορισμένα εμποροβιομηχανικά blue chips υπάρχουν μεγάλες ανοιχτές θέσεις, που πρέπει να κλείσουν ή να μετακυληθούν. Καθοριστική λοιπόν για τη διαμόρφωση τάσης θα είναι η στάση των επιθετικών χαρτοφυλακίων με τις ανοιχτές θέσεις.

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με +0,26%, γύρισε γρήγορα στο  κόκκινο (-0,84%) και αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 0,45%, στις 846,5 μονάδες.
Ο FTASE25 χάνει 0,35%, τερματίζοντας στις  2.151,4 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης ξεκίνησε με +0,77%, βυθίστηκε γρήγορα στο  -1,28% και τώρα έχει καλύψει μεγάλο μέρος των απωλειών του. Αυτή την ώρα χάνει 0,60% στις 792,8 μονάδες.
Στον κλάδο πρωταγωνιστεί και σήμερα η Attica Bank, που συνεχίζει την κούρσα με +8%. Αμετάβλητη η Εθνική, στο κόκκινο Alpha, Eurobank  και Πειραιώς, με απώλειες 0,8%-1,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνο 3 μετοχές με θετικό πρόσημο: Lamda +1%, Aegean και ΕΛΠΕ +0,2%.
 Με τις μεγαλύτερες απώλειες Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Βιοχάλκο -2%,  ΔΕΗ -1,5%, ΕΧΑΕ, Τιτάν και Motor Oil -1,3%.

Στα mid caps συνεχίζει την κούρσα ο Αβαξ (+7,7%). Στον αντίποδα Ολυμπιακή Τεχνική -3,5% Πλ. Θράκης και Κέκροψ -2,5%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα