ΕΥΖην

Κωμωδία ή πανέξυπνο marketing; Μόνο η Balenciaga και η ΙΚΕΑ ξέρουν...


Οι σχεδιαστές της Balenciaga πρέπει να είναι πραγματικοί λάτρεις της αισθητικής του IKEA. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το ότι η νέα δερμάτινη γυναικεία τσάντα που λάνσαρε ο γαλλικός οίκος μόδας  -η οποία κοστίζει 2.145 δολάρια- είναι σχεδιαστικά ολόιδια με την πασίγνωστη μπλε πλαστική τσάντα του ΙΚΕΑ –ναι, αυτή που αγοράζουμε στο κατάστημα για να μεταφέρουμε τα αποκτήματά μας στο σπίτι μας- των 0,99 ευρώ!

Οι μόνες διαφορές που έχουν οι δύο τσάντες είναι στο υλικό -η μία είναι από βιοδιαλυτό πλαστικό και η άλλη από βακέτα (δέρμα μοσχαριού)- και φυσικά... στην τιμή...

Εάν δεν μας πιστεύετε, δείτε και μόνοι σας τις δύο τσάντες δίπλα - δίπλα παρακάτω και... κρίνετε μόνοι σας.

(Σημείωση: Η τσάντα αριστερά είναι η νέα δημιουργία του γαλλικού οίκου μόδας και αυτή δεξιά η τσάντα αγορών του ΙΚΕΑ - για την περίπτωση που μπερδευτείτε λέμε...).

 

Η απάντηση της ΙΚΕΑ

Επειδή προφανώς η δημιουργική ομάδα της σουηδικής εταιρείας έχει και αρκετό χιούμορ και γνωρίζει πολύ καλά το marketing, δεν άφησε αυτή την αστεία «σύμπτωση» (;) να περάσει αναξιοποίητη.

Μια ημέρα αφότου η Balenciaga λάνσαρε τη νέα τσάντα, οι marketers του IKEA φωτογράφισαν τη δική τους τσάντα με την ίδια «διάθεση», το ίδιο ύφος και τον ίδιο φωτισμό που έχει η διαφήμιση της τσάντας της Balenciaga και προώθησαν στα social media μία ανάρτηση, με την οποία εξηγούν με κωμικό τρόπο στους αναγνώστες, πώς να ξεχωρίσουν την «αυθεντική Frakta bag του ΙΚΕΑ».

 

Η ανάρτηση λέει:

Πώς να αναγνωρίσετε την αυθεντική Frakta bag του ΙΚΕΑ:
1. Κουνήστε την. Εάν τρίζει είναι η αυθεντική.
2. Πολυλειτουργική. Μπορεί να μεταφέρει εξοπλισμό για hockey, τούβλα, ακόμα και νερό.
3. Πετάξτε τη στη λάσπη. Μία αληθινή Frakta ξεπλένεται απλώς με το νερό από το λάστιχο του κήπου σας αν βρωμίσει.
4. Διπλώστε τη. Διπλώνεται μέχρι να φτάσει το μέγεθος μία μικρής γυναικείας τσάντας; Εάν η απάντηση είναι ναι, συγχαρητήρια!
5. Κοιτάξτε μέσα. Η αυθεντική έχει την αυθεντική ετικέτα του ΙΚΕΑ.
6. Καρτελάκι τιμής. Μόνο 0,99$

Η Balenciaga δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα εάν η πανάκριβη τσάντα της είναι εμπνευσμένη από την τσάντα της ΙΚΕΑ. 

Πάντως, εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ δήλωσε εχθές: «Αισθανόμασατε βαθιά κολακευμένοι που η tote bag της Balenciaga είναι ίδια με τη χαρακτηριστική, αειφόρο τσάντα του ΙΚΕΑ των 99 σεντς. Τίποτα δεν ξεπερνά την ευελιξία μίας μεγάλης μπλε τσάντας!»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις