Επιχειρήσεις

Κόντρα κυβέρνησης- εταιρειών για τιμολόγια τηλεπικοινωνιών και ειδικά τέλη


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η κόντρα κυβέρνησης –τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που αφορά την υλοποίηση του δικτύου οπτικών ινών, τα τιμολόγια παρεχόμενων υπηρεσιών και τις φορολογικές επιβαρύνσεις των εταιρειών του κλάδου με ειδικά τέλη κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο ασκεί πιέσεις, ζητώντας από τις εταιρείες αφ' ενός να μειώσουν τα τιμολόγια  και τις διάφορες επιβαρύνσεις που τα συνοδεύουν και αφ΄ετέρου να επιταχύνουν την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, ώστε να μπορούν να παρέχουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Το μήνυμα «χαμηλώστε τις τιμές, επιταχύνετε τα χρονοδιαγράμματα» θα στείλει σήμερα  προς τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου,  κατά την προγραμματισμένη συνάντησή του με τους  Διευθύνοντες Συμβούλους του ΟΤΕ, της Vodafone και της Nova.
  Από την πλευρά των επιχειρήσεων θα ακουστούν τα συνήθη επιχειρήματα για «ασφυκτικά περιθώρια» κέρδους, τα οποία πρέπει να διατηρηθούν και να διευρυνθούν προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια.

 Οσον αφορά τα projects οπτικών ινών, οι  εκπρόσωποι των εταιρειών θα υποστηρίξουν ότι η ζήτηση για Fiber to the Home (FFTH) υπηρεσίες είναι ακόμη χαμηλή και δεν υπάρχει ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών επέκτασης των δικτύων.

 Πάντως το μεγάλο «αγκάθι» στη συνάντηση θα είναι το θέμα του φορολογικού κόστους που επιβαρύνει τις εταιρείες του κλάδου, με τα τέλη κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οι τρεις κολοσσοί του κλάδου επιμένουν στο αίτημα κατάργησης των δύο τελών, επικαλούμενοι και το θέμα της ανταγωνιστικότητας έναντι ξένων παρόχων τηλεοπτικού περιεχομένου, οι οποίοι δεν επωμίζονται αυτή την επιβάρυνση

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα