Άμυνα & Διπλωματία

Κορβέτα ηλεκτρονικού πολέμου ρίχνει στο νερό η Τουρκία


Στις 14 Ιανουαρίου η πρώτη κορβέτα συλλογής πληροφοριών - ηλεκτρονικού πολέμου A-591 Ufuk, θα πέσει και επίσημα στο νερό, μετά την τελετή παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό είναι το πρώτο πλοίο αυτού του τύπου για την Τουρκία, η οποία συμπληρώνει τις δυνάμεις της, αφού ήδη έχει αεροσκάφη, οχήματα και δορυφόρους για συλλογή πληροφοριών.

Η A-591 Ufuk είναι το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών της χώρας που κατασκευάστηκε με εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του εθνικού πλοίου MILGEM, βάσει του οποίου παραδόθηκαν ήδη στο Πολεμικό Ναυτικό τέσσερις κορβέτες και καθελκύστηκε μια φρεγάτα.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, η κορβέτα Ufuk διαθέτει, με εξοπλισμό ελέγχου διοίκησης, ηλεκτρονικά συστήματα, και συστήματα δοκιμών και εκπαίδευσης που ανέπτυξε ο τουρκικός αμυντικός κολοσσός Aselsan, είναι προσαρμοσμένη ώστε να χρησιμοποιείται σε αποστολές σηματοδότησης και ηλεκτρονικής κατασκοπείας (SIGINT/ELINT).

Το σκάφος έχει μήκος 99,5 μέτρα, πλάτος 14,4 μέτρα, κατάστρωμα πτήσης 10 τόνων και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων και μπορεί να ταξιδεύει για 45 ημέρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα