Αγορές

Ξέφρενη κούρσα ομολόγων -23(!) μβ κάτω η απόδοση του 10ετούς


Εντυπωσιακό "ράλι υψηλών ταχυτήτων" βρίσκεται σε εξέλιξη στις αγορές κρατικών χρεογράφων της Ευρωζώνης, καθώς ενισχύεται η εντύπωση ότι η ΕΚΤ θα βάλει φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων, ακολουθώντας τα βήματα της Fed.Την εκτίμηση αυτή ενίσχυσαν χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας, ο οποίος είπε οι επόμενες αυξήσεις θα είναι μικρές.

Οι αγορές αναμένουν ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής επιτοκίων, ώσπου να αναχαιτιστεί ο πληθωρισμός.

Οι τιμές των ομολόγων της Ευρωζώνης "απογειώνονται" σήμερα και οι αποδόσεις τους σημειώνουν αντιστοίχως μεγάλη "βουτιά", καθώς επενδυτικά κεφάλαια μετακινούνται από μετοχές και commodities σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρεί αυτή την ώρα περίπου 23(!) μονάδες βάσης και διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα από 3,94%

Του 5ετούς  βυθίζεται 27,4 μβ χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών και διαμορφώνεται σε 3%.

Μεγάλη άνοδο τιμών-πτώση αποδόσεων καταγράφουν επίσης τα γερμανικά και τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού υποχωρεί κατά 13,6 μονάδες βάσης στο 1,81%. Του ιταλικού διαμορφώνεται σε 3,70%, περίπου 19 μβ κάτω από το χθεσινό κλείσιμο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα