Τουρισμός

Ξενοδοχείο, δια χειρός Tadao Ando, τα πρώην κεντρικά της Nintendo


Ο φημισμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας Tadao Ando – βραβείο Pritzker το 1995 – μετέτρεψε σε μπουτίκ ξενοδοχείο το κτήριο όπου προηγουμένως ήταν το «σπίτι» του κολοσσού βιντεοπαιχνιδιών Nintendo.

Το Marufukuro Hotel άνοιξε την 1η Απριλίου και βρίσκεται στο Κιότο, σε ένα κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η Nintendo μεταξύ 1933 και 1959, όταν η επωνυμία της εταιρείας ήταν Yamauchi Nintendo.

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία κατασκεύαζε ιαπωνικά χαρτιά για χαρτοπαίγνια τα οποία λέγονταν «hanafuda» και δυτικού τύπου χαρτιά που άκουγαν στα ονόματα «karuta» και «toranpu».

Το κτήριο είναι στη συνοικία Kagiyacho, βόρεια του σιδηροδρομικού σταθμού του Κιότο και παρέμενε αχρησιμοποίητο από τότε που το εκκένωσε η Nintendo ( https://www.instagram.com/p/Cag_RhFsmk7/ ).

Ο Ando ανακαίνισε και επέκτεινε την παλιά αρχιτεκτονική δομή, μετατρέποντάς την σε ένα ξενοδοχείο 18 δωματίων, το οποίο περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ, σπα και γυμναστήριο.

Το εξωτερικό του κτηρίου έχει εν πολλοίς διατηρηθεί όπως ήταν, με στοιχεία όπως οι παλιές πλάκες εισόδου στη Yamauchi Nintendo και τα στόρια των παραθύρων με μοτίβα από λεπτομέρειες των παλιών χαρτιών για χαρτοπαίγνια.

Αποστολή του Tadao Ando ήταν να οραματιστεί εκ νέου το εσωτερικό του κτηρίου, αλλά να ενσωματώσει πολλές λεπτομέρειες από τη δεκαετία του 1930, συμπεριλαμβανoμένων των διακοσμητικών πλακακιών και των art deco φωτιστικών.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν είτε στα παλαιά, είτε στα καινούργια μέρη του ξενοδοχείου, σε δωμάτια των οποίων το εμβαδόν ποικίλει από 33 μέχρι 79 τετραγωνικά μέτρα.

Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το ολοκληρωμένο Marufukuro Hotel· πρόγευση του μπουτίκ ξενοδοχείου δίνει η επίσκεψη στον σύνδεσμο

https://www.instagram.com/kyoto.marufukuro/ .

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα