Οι λιβυκές αρχές ασφαλείας εντόπισαν και ανέσυραν τουλάχιστον 28 πτώματα μεταναστών από ομαδικό τάφο στην έρημο, βόρεια της πόλης Κούφρα, στη νοτιοανατολική Λιβύη. Η Κούφρα απέχει περίπου 1.712 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας ανέφερε ότι τα θύματα ήταν παράτυποι μετανάστες που αιχμαλωτίστηκαν από εγκληματική συμμορία. Οι δράστες τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ιατροδικαστικές έρευνες για να προσδιορίσουν τα αίτια θανάτου των θυμάτων. Επιπλέον, 76 μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι από καταναγκαστική κράτηση.
Η Λιβύη, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, έχει μετατραπεί σε κόμβο παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη μέσω της Μεσογείου. Οι συνθήκες για τους μετανάστες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, με συχνές αναφορές για κακομεταχείριση, εκμετάλλευση και θανάτους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.