Επιχειρήσεις

Μ. Ηλιόπουλος: Δεν μπήκαμε στη MIG για χρηματιστηριακό παιχνίδι


Κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τις προθέσεις και τις περαιτέρω κινήσεις του στη MIG κράτησε ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση όπου ανακοίνωσε τη δημιουργία Ιδρύματος για την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου.

Ο ιδιοκτήτης της SeaJeats που βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της δημοσιότητας με αφορμή την κόντρα του με την Τρ. Πειραιώς για τον έλεγχο της MIG και τηε Attica Group, εκτόξευσε πυρά κατά των τραπεζών και υποστήριξε ότι τα κίνητρα του σ΄αυτή την υπόθεση δεν ήταν οικονομικά.

 «Θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο Αιγαίο. Είμαστε μια ελληνόκτητη οικογενειακή εταιρεία. Οι άλλες εταιρείες τι είναι;» αναρωτήθηκε. «Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε χρήματα με τέτοιες διαδικασίες μέσω χρηματιστηρίου», υποστήριξε. «Σαν οικογένεια δεν παίξαμε ποτέ στο χρηματιστήριο. Οι μόνες μετοχές που αγόρασα, ήταν για την ενίσχυση ελληνικών τραπεζών στις ανακεφαλαιοποιήσεις. Και σε αντάλλαγμα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι τράπεζες δεν μας έδωσαν ούτε μια σταγόνα νερό», συνέχισε.

Οσον αφορά το Ιδρυμα που δημιουργεί στη μνήμη του πατέρα του Τάκη Ηλιόπουλου, ο Μάριος Ηλιόπουλος, είπε ότι θα αποτελέσει "εργαλείο"  για τη θωράκιση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών του Αιγαίο,υ στα οποία δραστηριοποιείται η ακτοπλοϊκή του εταιρεία SeaJets. Οι δράσεις του ιδρύματος εστιάζουν σε τέσσερις άξονες:: Θωράκιση της υγείας, βελτίωση της Παιδείας, ενίσχυση του αθλητισμού και την ανάδειξη του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Σε αρχική φάση η χρηματοδότηση του Ιδρύματος ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ. Οι δράσειςτου θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα