Πολιτική

Μάντζος: Η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα


Απρονοησία που επιφέρει επικίνδυνες επιπτώσεις καταλόγισε με δήλωσή του ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την εκδήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα στην Αθήνα.

«Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε εκ νέου να υποβαθμίσει τον προκλητικό συμβολισμό της πανηγυρικής εκδήλωσης του Έντι Ράμα στην Αθήνα, μιλώντας για "ιδιωτική επίσκεψη στο πλαίσιο περιοδειών", ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία», ανέφερε ο κ. Μάντζος. Πρόσθεσε ότι στην προσπάθειά του, δε, αυτή, ο κ. Μαρινάκης «άδειασε» εξ ίσου πανηγυρικά τον ίδιο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντη Μπελέρη, που χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «πρόκληση» και τη συνέδεσε ευθέως με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη σύλληψή του.

«Ας αποφασίσουν, επιτέλους, στην κυβέρνηση ποια είναι η θέση τους: "προστατεύουν" τον Φ. Μπελέρη, όπως ισχυρίζονται, ή τον εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά, τον εκθέτουν και διαψεύδουν τον ίδιο και όσα εκείνος υποστηρίζει;», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και υπογράμμισε: «Η μόνη αλήθεια είναι ότι η απρονόητη και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, [...] παρήγαγε ολέθρια αποτελέσματα:

-Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε εκδήλωση ανήμερα της επετείου σύλληψης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, στέλνοντας μηνύματα παντού, κυρίως στους Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου.

-Και την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται σε "διμερές ζήτημα" και όχι σε κριτήριο για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

 Η Νέα Δημοκρατία συνειδητοποιεί με οδυνηρό τρόπο ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να στηρίζεται στη δημιουργία εντυπώσεων και σε μικροκομματικούς υπολογισμούς. Το κακό είναι ότι το κόστος το επωμίζονται οι Έλληνες πολίτες σε Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΑΣΟΚ