Πολιτική

Μαρινάκης: Ας μην προεξοφλούμε τη στάση των βουλευτών για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Να μην προεξοφλούμε τη στάση βουλευτών, είτε είναι υφυπουργοί είτε όχι, και να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν στην ψηφοφορία, συνέστησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε στη Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε ερώτηση αν θα ισχύσει ότι για τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη και για υφυπουργούς που θα κάνουν αποχή ή τι θα γίνει αν καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

"Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον κ. Βορίδη. Από εκεί και πέρα καλό θα είναι να μην προεξοφλήσουμε τη στάση κάθε βουλευτή, είτε είναι υφυπουργός είτε δεν είναι, να δούμε πως θα τοποθετηθούν στην ψηφοφορία. Εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε και, βέβαια, δεν μπορώ και να σας προαναγγείλω, δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι όποιες αποφάσεις του

πρωθυπουργού, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει στην ψηφοφορία", τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Σε ερώτηση για την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη να δώσει σπίτι στην Ιωάννα Κολοβού, που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό, ο κ. Μαρινάκης παρατήρησε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν ίδρυσε νέο κόμμα και πως επί ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

Επισήμανε ότι δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο αυτά τα προβλήματα και πρόσθεσε: "Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχει ο κ. Κασσελάκης για να δώσει σε συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε αυτή την πολύ δύσκολη θέση, αλλά η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται αλλιώς την άσκηση της πολιτικής. Με νομοθετικές παρεμβάσεις που προστατεύουν τους οφειλέτες, ρυθμίζουν μια κατάσταση με δίκαιο τρόπο, προασπίζοντας τα δικαιώματα τους".

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και σε ερώτηση για της κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου αναφέρθηκε σε "θλιβερές μειοψηφίες που γίνονται όλο και πιο μικρές και αντιδρούν μόνο και μόνο επειδή αντιδρούν στα πάντα και θέλουν να μείνουμε πίσω".

Σε ερώτηση για τα προβλήματα από την κατασκευή του οδικού άξονα Flyover στη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι εφαρμόζονται ήδη και θα εφαρμοστούν και άλλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τόνισε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των μόνιμων λύσεων σε χρόνια προβλήματα.

Σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ είπε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε ούτε ως προς το χρονοδιάγραμμα, ούτε ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα