ΕΥΖην

"Μαθήματα ζωής, θανάτου και αγάπης", βιβλίο-εξομολόγηση για τη ζωή του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί


Η πολιτική, οι επιχειρήσεις, οι έρωτες, αλλά και τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη και ο καρκίνος, εναντίον του οποίου εξακολουθεί να δίνει μάχη: ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί αφηγείται τις χίλιες ζωές του σ' ένα βιβλίο του δημοσιογράφου Φράντς-Ολιβιέ Ζισμπέρ που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου.

Στο βιβλίο αυτό εν είδει διαθήκης που φέρει τον τίτλο «Μπερνάρ Ταπί. Μαθήματα ζωής, θανάτου και αγάπης», ο επιχειρηματίας επανέρχεται κυρίως στην «πιο μεγάλη» από τις «βλακείες» ολόκληρης της σταδιοδρομίας του, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα από το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris-Match: την πώληση του ομίλου Adidas στα χρόνια του 1990 για να γίνει υπουργός.

Στο βιβλίο του μιλάει επίσης για τη σχέση του με τον Θεό, τη θέση του ως οιονεί «υπ' αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου», μετά την πτώση του και την αποστέρηση της περιουσίας του, τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του, τη μάχη του κατά του καρκίνου τον οποίο πίστευε πως είχε νικήσει, και έως και την επίθεση που δέχθηκε από «αποβράσματα» στις αρχές Απριλίου.

Τις εξομολογήσεις του συγκέντρωσε ο Φραντς Ολιβιέ Ζισμπέρ πριν από μια νέα ενδεχόμενη δικαστική αναποδιά: την Τετάρτη, ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό για την υπόθεση της διαιτησίας του 2008, στο πλαίσιο της οποίας του είχαν επιδικαστεί 403 εκατομμύρια ευρώ στη διένεξή του με την τράπεζα Credit Lyonnais.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Presses de la Cite.

Διαβάστε επίσης