Επιχειρήσεις

Μάχη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/Ιντρακάτ με Ελλάκτωρ για τα 235 εκατ. του δικτύου ύδρευσης Αττικής


Ενα κοινοπρακτικό σχήμα και μία ή δύο από τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες θα δώσουν μάχη για το μέγα έργο ΣΔΙΤ των 235 εκατ. ευρώ, που αφορά τη λειτουργία-συντήρηση του δικτύου υδροδότησης της Αθηνας και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου (Μείζονος Περιοχής Πρωτευούσης).

Χθες, στη λήξη της σχετικής προθεσμίας, φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατέθεσαν το κοινοπρακτικό σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Ιντρακάτ, η Ελλάκτωρ και μια τρίτη εταιρεία ή κοινοπραξία, που η "ταυτότητα" της δεν έγινε γνωστή, επειδή - κατά πληροφορίες- ο φάκελος της είναι ελλιπής και ενδέχεται να μη γίνει δεκτός.

Εκπληξη αποτελεί η συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας του ομίλου Κόκκαλη με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η απουσία μεγάλων εταιρειών του κλάδου, όπως ο Αβαξ και ο Μυτιληναίος. Από την κούρσα της διεκδίκησης θα απουσιάσουν επίσης οι μεγάλοι γαλλικοί όμιλοι Suez, Veolia που κυριαρχούν παγκοσμίως στη διαχείριση δικτύων ύδρευσης και είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον.

 Εκτός κούρσας μένει και η ΕΥΔΑΠ, καθώς η κυβέρνηση καθυστέρησε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να γίνει τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας και να μπορεί να συμμετέχει σε ΣΔΙΤ. Σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει τώρα τη διαχείριση-λειτουργία-συντήρηση του δικτύου, υπερτερώντας εκ προοιμίου σε εμπειρία και γνώση του αντικειμένου της σύμβασης. Η εταιρεία είχε εκδηλώσει ισχυρό ενδιαφέρον, αλλά χωρίς τροποποίηση του καταστατικού δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα