Χρηστικά

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ: Ποιοι πάνε προς μονιμοποίηση


Μονιμοποίηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών σε συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο των μέτρων και παρεμβάσεων που κάνει για να ενισχύσει τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά στη «μάχη» κατά της ακρίβειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μονιμοποιήσει τον μειωμένο συντελεστή 13% στις μεταφορές, με εξαίρεση τα ταξί. Για αυτά ο μειωμένος ΦΠΑ παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2024 και από την 1η Ιουλίου επανέρχεται στο 24%. Επίσης στις ράγες της μονιμοποίησης φαίνεται πως μπαίνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο, τα γυμναστήρια, τις σχολές χορού, τα εισιτήρια σε θέατρα και κινηματογράφους.

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου είναι η διατήρηση για ένα ακόμη 6μηνο έως τέλος Ιουνίου 2024 ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στον καφέ στην εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση αύριο, με την κατάθεση  του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού 2024, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια για τα  αγαθά και τις υπηρεσίες και ιδίως για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα