Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιβολή δασμών στα προϊόντα που εισάγονται από Μεξικό και Καναδά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τους δασμούς κάτω από το 25% στα αυτοκίνητα και σε ορισμένα άλλα προϊόντα.
«Ισως να σκεφτεί να προσφέρει μια ανακούφιση», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Λούτνικ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.
Η ενδεχόμενη μείωση των δασμών δεν θα γίνει για όλες μάρκες, αλλά μόνο αυτές από τους δασμούς, αλλά μόνο αυτές που συμμορφώθηκαν με την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού.
«Αν υπήρξες συνεπής με τις συμφωνίες που έκλεινες με τις ΗΠΑ, τότε μπορεί να μη σου επιβληθούν δασμοί Και αν δεν είχες συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα τότε είχες επίγνωση του τι έπραττες. Ήξερες ότι δεν συμμορφώνεσαι» πρόσθεσε ο Λούτνικ.