Διεθνή

Μελόνι: Αυξάνει κατά 60% τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τους αγρότες


Κατά 60% αποφάσισε να αυξήσει τα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, όντας αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και εν όψει της επικείμενης διαδήλωσής τους στη Ρώμη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε, με δηλώσεις της από τη Σικελία, στις διεκδικήσεις των αγροτών της χώρας της και στη στάση του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται. «Τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τον αγροτικό τομέα - ο οποίος για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας - αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε η Μελόνι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη της Κατάνης.

Στο μεταξύ, οι αγρότες που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων έκαναν γνωστό ότι αύριο το απόγευμα - μετά τη συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση της ιταλικής πρωτεύουσας - θα ανακοινώσουν πότε πρόκειται να διαδηλώσουν στη Ρώμη, πολύ πιθανόν χωρίς τρακτέρ. Τα οχήματα των αγροτών αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις πύλες εισόδου στην Αιώνια Πόλη, απ΄όπου οι αγρότες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις κεντρικές οδούς της.

Ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε μια συνάντηση, αλλά το «κίνημα των ιταλικών τρακτέρ» απάντησε ότι πρέπει να οριστεί συνάντηση με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα