Επιχειρήσεις

Μεταπωλούνται ενυπόθηκα κόκκινα δάνεια ΜμΕ - Τα funds δεν μπόρεσαν να εισπράξουν ή να ρυθμίσουν


Οσο κι αν σκληραίνουν τη στάση τους, όσο κι αν η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς τα ευνοεί, πολλά funds "τα βρίσκουν σκούρα" με την είσπραξη των κόκκινων δανείων που έχουν αγοράσει μέσω τιτλοποιήσεων:

  • Οι Centerbridge και Elliott που είχαν αγοράσει το 2019 από την Εθνική το χαρτοφυλάκιο Symbol 12.800 δάνεια με εξασφαλίσεις (προσημειώσεις και υποθήκες) επί 8.300 ακινήτων, ελάχιστα μπόρεσαν να εισπράξουν ή να ρυθμίσουν. Αποφασίζουν λοιπόν να ξαναπουλήσουν σχεδόν ολόκληρο το πακέτο.

Ηδη έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές, που ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα, καθώς η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς αίρει πολλά εμπόδια.

Το πακέτο που βγαίνει προς πώληση περιλαμβάνει συνολικές απαιτήσεις 1,4 δισ. ευρώ από  μη εξυπηρετούμενα,ενυπόθηκα δάνεια μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα δάνεια έχουν εξασφαλίσεις επί 7.500 ακινήτων συνολικής εκτιμώμενης αξίας 800 εκατ. ευρώ. Τα 200 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύουν αξία ενυπόθηκων κατοικιών.

Για τα μισά από αυτά τα δάνεια "τρέχουν" διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και πλειστηριασμών, τις οποίες θα επιδιώξουν να επισπεύσουν οι αγοραστές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα