Χρηστικά

Μεταβιβάσεις ΙΧ: Ψηφιακό μπλόκο για απλήρωτα τέλη και ανασφάλιστα οχήματα


Ηλεκτρονικό μπλόκο στις μεταβιβάσεις ΙΧ ανασφάλιστων οχημάτων και αυτών με απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας, βάζουν η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών, χάρη στο «εργαλείο» που τους προσφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ στοιχείων ανάμεσα σε ΑΑΔΕ και υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα όπως για αυτά που έχουν εκκρεμότητες με τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας, όχι μόνο για το τρέχον έτος αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κάνουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις, προκειμένου να εντοπίζουν τα οχήματα που βρίσκονται σε διαδικασία μεταβίβασης, αλλά δεν πληρούν τις άνωθεν προϋποθέσεις.

Έλεγχοι για ακινησία οχημάτων

Με άλλη απόφαση του κ. Πιερρακάκη και της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως είχε γράψει το Sin πριν δύο ημέρες, προβλέπεται η διάθεση από την ΑΑΔΕ της υπηρεσίας «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων (Α.Α.Δ.Ε.)» με τη μέθοδο «Στοιχεία Κατάστασης (ΚΙΝΗΣΗ-ΑΚΙΝΗΣΙΑ κ.λπ.) και Ασφάλισης Οχημάτων με δεδομένο τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος (getVehicleInsurance)», μέσω του ΚΕ.Δ. στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov. gr» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σκοπός είναι η παροχή δημοσίων πληροφοριών (open data), με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο μητρώο οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε., σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων, για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απολεσθέντων ή κλαπέντων, καθώς και χαρακτηριστικά του οχήματος.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα