Πολιτική

Μια ηλεκτρονική εφαρμογή θα βοηθά τα άτομα με ψωρίαση


Μια νέα εφαρμογή ήρθε να κάνει πιο εύκολη και πιο «ανθρώπινη» την καθημερινότητα των ασθενών με ψωρίαση. Πρόκειται για την ηλεκτρονική εφαρμογή “MyPso”, η οποία ήρθε και στη χώρα μας και μάλιστα στα ελληνικά έτσι ώστε να είναι κατανοητή και ευκολόχρηστη σε όλους.

Η εφαρμογή έχει λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ και ο χρήστης μπορεί να την έχει στο κινητό του μπαίνοντας στο iTunes πληκτρολογώντας https://appsto.re/gr/HYjLab.i  

ή στο GooglePlay πατώντας https://play.google.com/store/apps/details?id=com.leopharma.gr.mypso.

Προσοχή οι χρήστες πρέπει να μπουν μέσω των εφαρμογών που αναφέρονται πιο πάνω, και όχι απευθείας από το MyPso App – Leo Pharma γιατί δεν θα βρει την εφαρμογή στα ελληνικά.

Η εφαρμογή αυτή σύμφωνα με τους ειδικούς θα βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν την πάθησή τους και να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτό. Ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι άνθρωποι που βιώνουν τα ίδια πράγματα και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Και επιπλέον όλα αυτά με την ανωνυμία να τους προστατεύει και να μην νιώθουν ότι εκτίθενται σε αγνώστους.

Μάλιστα ο  Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα "ΚΑΛΥΨΩ", κ. Κωνσταντίνος Λούμος επεσήμανε ότι ο ίδιος χρησιμοποίησε την εφαρμογή και την βρήκε πολύ βοηθητική.  

Όπως είπε ο κ. Λούμος, οι χρήστες της νέας εφαρμογής “MyPso” μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματά τους ανώνυμα με τα αποτελέσματα άλλων χρηστών, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση μιας «κοινότητας», απ’ όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται και να εντοπίζουν κοινές εμπειρίες

Για να φτιαχτεί η εφαρμογή αυτή η LEO Pharma συνεργάστηκε με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που πάσχουν από ψωρίαση, με σκοπό να δημιουργήσει μια λειτουργική κι εύχρηστη εφαρμογή που θα τους βοηθήσει να έχουν τον έλεγχο της πάθησής τους, αντιμετωπίζοντάς την με συνέπεια κι αυτοπεποίθηση.

Ο κ. Νικόλαος Ραγκούσης, General Manager LEO Pharma Hellas S.A. ανέφερε ότι η εφαρμογή “MyPso” είναι απλή και λειτουργική στη χρήση, και επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους με ψωρίαση να παρακολουθούν την πρόοδό τους με το πάτημα ενός κουμπιού. 

«Για εμάς, η εφαρμογή αυτή είναι κάτι παραπάνω από ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό εργαλείο. Αποτελεί έμπρακτη επισφράγιση της δέσμευσής μας στους ασθενείς, και τις ανάγκες τους, σηματοδοτώντας παράλληλα ένα σημαντικό βήμα ανέλιξης στον κλάδο της δερματολογίας γενικότερα» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Αναλύοντας την εφαρμογή ο Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος και Διδάκτωρ του Παν/μίου Charite-Universitawtsmedizin Berlin, κ. Δημήτρης Παπακώστας είπε ότι με την εφαρμογή ο ασθενής μπορεί να παρακολουθεί τα συμπτώματά του και να δημιουργεί ένα ημερολόγιο φωτογραφιών, να εντοπίζει τους παράγοντες έξαρσης του, να καταχωρεί την πορεία της θεραπείας του, να συγκρίνει ανώνυμα τα αποτελέσματα του χρήστη με τα αποτελέσματα άλλων αντίστοιχων χρηστών της εφαρμογής στην Ελλάδα και να δημιουργεί αναφορές για δική του χρήση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις