Αγορές

Μικρά κέρδη στο χρηματιστήριο, πολύ χαμηλός τζίρος


Ρευστό σκηνικό διαμορφώνεται στις αγορές, με βασικούς καταλύτες τις εξελίξεις στα ενεργειακά, τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις ανμενόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στον Σεπτέμβριο. Χωρίς κατεύθυνση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενισχύονται τα ομόλογα της Ευρωζώνης, μικρό άλμα (+4,3%) της τιμής φυσικού αερίου στα 200,5 ευρώ,, διολισθαίνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου.

 Καλύτερη εικόνα στο ελληνικό χρηματιστήριο, που επιστρέφει σήμερα σε ανοδική τροχιά, μετά τη χθεσινή οριακή πτώση και μιά σύντομη "ανάσα". Ανοδο της τάξης του 0,60% σημειώνουν οι δύο βασικοί δείκτες, μένουν πίσω οι τραπεζικές μετοχές. Αρνητικό στοιχείο η υποτονική συναλλακτική κίνηση και ο χαμηλός τζίρος, που είναι περίπου 10 εκατ. ευρώ σε τρεις ώρες συνεδρίασης και με αυτό τον ρυθμό δεν πρόσκειται να υπερβεί τα 30 εκατ. σε ημερήσια βάση.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, εκτιμώντας ότι εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές εξελίξεις μπορεί να δώσουν ώθηση στην αγορά.
 

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν στο κόκκινο με οριακές απώλειες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Εν συνεχεία πήραν ανοδική κατεύθυνση, διατηρώντας θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε χαμηλό ημέρας -0,16% στις 858,14 μονάδες και πήγε μέχρι τις 866,12 (+0,77%). Τώρα βρίσκεται στις 865,4 μον΄δες με άνοδο +0,67%.

Κατά 0,58% ενισχύεται ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,στις 2.082,5 μονάδες. Ανοδο 1,20% σημειώνει ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" χαμηλό -0,53% και γυρίζοντας ανοδικά πήγε μέχρι +0,72%. Τώρα κερδίζει 0,57%. Στην πρώτη θέση η Alpha με +1,2%. Ακολουθούν Εθνική +0,5%, Πειραιώς και Eurobank  +0,4%. Στο κόκκινο η Attica Bank (-3,2%) αμετάβλητη ηΤρ. Ελλάδος.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν Βιοχάλκο +4,2%, ΔΕΗ και ΕλβάλΧαλκόρ +2,9%. Επονται ΕΥΔΑΠ +2,3%,  ΕΛΠΕ +1,3%, Coca-Cola και Τιτάν +1%.

Στον αντίποδα Ελλάκτωρ -1,9% Σαράντης -1,4%. . Οριακές απώλειες 0,2% καταγράφουν  ΟΠΑΠ και Aegean. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα