Αγορές

Μικτά πρόσημα στη Wall


Με μικτά πρόσημα έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ βρίσκονται στο επίκεντρο οι αποδόσεις των ομολόγων.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε οριακές διαφοροποιήσεις, καθώς  οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων τίτλων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα περίπου ενός έτους.

Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, θα μιλήσει αύριο ενώπιον του Κογκρέσου, όπου θα γίνουν αναφορές για τις επόμενες κινήσεις της FED, εάν διαπιστώσει ότι ο πληθωρισμός κινείται έντονα ανοδικά. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα διατάξει σήμερα να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημείες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια της χώρας, σε ένδειξη πένθους για την επικείμενη υπέρβαση του ορόσημου των 500.000 θανάτων από την Covid-19. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για πέντε ημέρες.

Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν σήμερα, Κυριακή, να στερούνται το πόσιμο νερό στο Τέξας, όπου βουλευτές αντέδρασαν έντονα στην αστρονομική αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέεται με το φονικό κύμα ψύχους που έπληξε τη χώρα. Παρότι 30.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, τα συνεργεία δεν έχουν ακόμη επισκευάσει όλες τις γραμμές ηλεκτροδότησης που κατέρρευσαν από το χιόνι και την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage, ο οποίος καταγράφει τις διακοπές ρεύματος, πολλοί Τεξανοί αντιμετωπίζουν ένα άλλο πρόβλημα: υπέρογκους λογαριασμούς που φθάνουν έως τα 16.000 δολάρια.

Τα 128 Boeing 777 που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο εξοπλισμένα με τον κινητήρα Pratt&Whitney PW4000, ο οποίος ανεφλέγη επάνω από το Κολοράντο σε αεροσκάφος της United Airlines, καθηλώθηκαν στο έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρείας.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε σχεδόν στα ίδια, όντας στις 31,523.4 μονάδες. 

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις  3,879.3 μονάδες, χάνοντας 0.7%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,533.05 μονάδες, με απώλειες 2.46%.