ΕΥΖην

MOMEM: Το πρώτο Μουσείο Ηλεκτρονικής Μουσικής


Μουσείο αφιερωμένο στην Ηλεκτρονική Μουσική, το πρώτο στον κόσμο, πρόκειται να ανοίξει στη Φρανκφούρτη εντός του 2022.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το Μουσείο Μοντέρνας Ηλεκτρονικής Μουσικής (MOMEM) να εγκαινιαστεί φέτος τον Οκτώβριο, αλλά λόγω καθυστερήσεων ως αποτέλεσμα της έλλειψης χρηματοδότησης θα ανοίξει τις πύλες του στις 6 Απριλίου 2022, αναφέρει το DJ Mag.

Το εγχείρημα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2015 και επρόκειτο να υλοποιηθεί το 2017 μέσω αυτοχρηματοδότησης με πρωτοβουλία του DJ και ιδιοκτήτη κλαμπ, Αντρέας Τομάλα.

Τελικά θα λειτουργήσει επίσημα φέτος με εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες συναυλιών και εγκαταστάσεις, καθώς και βιβλιοθήκη που θα επιτρέπει στους επισκέπτες να σκάψουν βαθιά μέσα σε μια τεράστια έκταση της ιστορίας της ηλεκτρονικής μουσικής.

Το Μουσείο περιγράφεται επίσης ως «ένα μέρος στο οποίο οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν και θα ξαναζήσουν τις ιστορικές διαστάσεις και τις επιρροές της Ηλεκτρονικής Μουσικής».

«Ένας χώρος συνεχούς κίνησης και μεταμόρφωσης, που μετατρέπεται από Μουσείο σε σκηνή, σε μπαρ, σε ακαδημία» σημειώνεται.

Το Μουσείο θα διευθύνει ο Άλεξ Αζάρι, ο οποίος εμπνεύστηκε από τον φίλο και συνεργάτη του, ιδρυτή του Technoclub, Αντρέας Τομάλα, που πρωτοπαρουσίασε την ιδέα το 2011.

Το Technoclub ήταν το πρώτο techno event στη Φρανκφούρτη στο θρυλικό κλαμπ Dorian Gray.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα