Τράπεζες

Morgan Stanley: Υποψήφια η Πειραιώς για MSCI - Μικρές οι πιθανότητες


Μικρές είναι οι πιθανότητες ένταξης της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Greece σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley, αν και τόσο η κεφαλαιοποίηση όσο και η διασπορά (free float) της ελληνικής τράπεζας είναι υψηλότερα από το τρέχον όριο του δείκτη MSCI Greece Standard με περιθώριο μικρότερο του 50%.

Όπως αναφέται η έκθεση, η οποία αφορά αποκλειστικά την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης και, κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού εταιρειών στον δείκτη MSCI Greece από 10 σε 11. Συνεπώς, αυτό εξηγεί και το χαμηλό ποσοστό πιθανότητάς μας για την προσθήκη. Εάν προστεθεί, θα περιμέναμε εισροές ύψους 114 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ τον αντίκτυπο στις συναλλαγές 11 ημερών για την κάλυψη του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Το ποσοστό συμμετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI EM θα είναι 0,03%».

Σημειώνεται ότι η MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία ανασκόπηση των δεικτών της στις 11 Μαΐου. Όλες οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν θα ισχύουν από την 1η Ιουνίου (κλείσιμο 31 Μαΐου).

Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων της MSCI, οι δέκα μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece είναι η Eurobank Holdings με ποσοστό συμμετοχής 13,8%, ΟΠΑΠ με ποσοστό συμμετοχής 12,91%, ΟΤΕ με ποσοστό συμμετοχής 11,73%, Mytilineos με ποσοστό συμμετοχής 11,44%, Alpha Services and Holdings με ποσοστό συμμετοχής 10,96%, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό συμμετοχής 10,71%, Jumbo με ποσοστό συμμετοχής 9,85%, ΔΕΗ με ποσοστό συμμετοχής 7,32%, Motor Oil Hellas με ποσοστό συμμετοχής 6,30% και Terna Energy με ποσοστό συμμετοχής 4,97%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα