ΕΥΖην

"My Travels with Mrs. Kennedy", το νέο βιβλίο του Κλιντ Χιλ


Για τα ταξίδια του με την Τζάκι Κένεντι

Το νέο βιβλίο του Κλιντ Χιλ ξεκίνησε από ένα ξεχασμένο μαύρο μπαούλο. Ο συγγραφέας και η σύζυγός του, συνδημιουργός του βιβλίου, Λίζα ΜακΚάμπιν Χιλ καθάριζαν το γκαράζ τους, μετακινώντας κουτιά κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, όταν εντόπισαν τον θησαυρό των φωτογραφιών και των εγγράφων που περιείχε και ξύπνησαν αναμνήσεις από τις μέρες του Κλιντ Χιλ στον Λευκό Οίκο, που είχαν περάσει στη λήθη.

Στο σεντούκι, υπήρχαν πολλά μικροαντικείμενα με την προεδρική σφραγίδα, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις από τους προέδρους Τρούμαν και Αϊζενχάουερ, και δώρα από τους Κένεντι, καθώς και φωτογραφίες από ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Ο Κλιντ Χιλ είναι πολύ εξοικειωμένος με στιγμές ιστορικής σημασίας. Υπηρέτησε ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Τζάκι Κένεντι από το 1960-1964 και ήταν στην προεδρική λιμουζίνα στο Ντάλας εκείνη τη μοιραία μέρα στο Ντάλας όταν πυροβολήθηκε ο Τζον Κένεντι.

Την τελευταία δεκαετία, άρχισε να μοιράζεται αναμνήσεις από την εποχή του με το προεδρικό ζεύγος της Αμερικής. Το βιβλίο του «Five Days in November» εξιστορεί τη δολοφονία του Κένεντι και την κηδεία του. Το «Five Presidents» αποκαλύπτει το πλήρες εύρος της καριέρας του στις μυστικές υπηρεσίες υπό πέντε διοικήσεις και το «Mrs. Kennedy and Me» αφηγείται τη στενή σχέση του με την Τζάκι Κένεντι.

Στο νέο του βιβλίο «My Travels with Mrs. Kennedy», που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα, εστιάζει στα ταξίδια του μαζί με την Τζάκι Κένεντι, τόσο σε κυβερνητικές επισκέψεις στη Γαλλία, στην Ελλάδα, στο Πακιστάν και στη Λατινική Αμερική όσο και σε προσωπικές διακοπές στο Κέιπ Κοντ, στο Παλμ Μπιτς και στο Ραβέλο.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα βιβλίο σαν αυτό, γεμάτο με ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ και σπάνιες εικόνες της Τζάκι και της συνοδείας του Κένεντι, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν μέσα σε αυτό το μπαούλο, λέει ο συγγραφέας.

Ο Χιλ προβάλλει μία νέα εικόνα για τη γυναίκα που πάντα αποκαλούσε «Mrs. Kennedy» και που τον αποκαλούσε πάντα «Mr. Hill». Για πρώτη φορά αποκαλύπτει το βάθος της σχέσης που αναπτύχθηκε μεταξύ τους καθώς ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Ο Χιλ αφηγείται τις τρυφερές στιγμές, τα γέλια, τις άγριες περιπέτειες και τη βαθιά στοργή που μοιράστηκε με μια από τις πιο όμορφες και εμβληματικές γυναίκες του κόσμου--και αυτές οι αναμνήσεις ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο με τις 200 σπάνιες φωτογραφίες, πολλές από αυτές αδημοσίευτες στο παρελθόν» αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

Εκτός από τις χιουμοριστικές ιστορίες και τις προσωπικές στιγμές, ο Χιλ αποκαλύπτει εκπληκτικές λεπτομέρειες για το πώς τα ταξίδια τους βοήθησαν να ανακάμψουν κατά τη διάρκεια των βασανιστικών εβδομάδων και μηνών μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι τον Νοέμβριο του 1963.

Το βιβλίο «My Travels with Mrs. Kennedy» θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου από τον Simon & Schuster Audio.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα