Επιχειρήσεις

Μύλοι Λούλη: Εναλλακτικό σχέδιο εάν διακοπεί η εισαγωγή σιτηρών από Ρωσία - Ουκρανία


H εταιρεία Μύλοι-Λούλη, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε ότι έχει καταστρώσει εναλλακτικό σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία με σιτηρά εάν υπάρξει διακοπή της από Ρωσία και Ουκρανία.

Πάντως η εταιρεία προσθέτει ότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς προκειμένου να αποτυπωθούν οι ουσιαστικές συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχόμενου, ενώ προσθέτει ότι το 2021 οι αγορές σιτηρών από Ουκρανία και Ρωσία αποτελούσαν το 17% της αξίας των συνολικών σιτηρών που άλεσε. 

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Κατόπιν του από 24/2/2022 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα :  

Όσον αφορά στις πωλήσεις προς τις εμπλεκόμενες χώρες, ο Όμιλος δεν έχει σημαντική έκθεση καθώς οι πωλήσεις της σε αυτές είναι αμελητέες.
Όσον αφορά στις αγορές σιτηρών από τις χώρες αυτές και ειδικότερα από την Ρωσία, κατά το προηγούμενο έτος αυτές αποτελούσαν το 17% της αξίας των συνολικών σιτηρών που άλεσε ο Όμιλος. Ο Όμιλος εισάγει πρώτες ύλες από αρκετές χώρες και έτσι έχει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προμήθεια από τις εμπλεκόμενες χώρες.
Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν είναι εφικτή η εκτίμηση της ενδεχόμενης επίπτωσης επί του κύκλου εργασιών, των αποτελεσμάτων και της οικονομικής θέσης του Ομίλου, καθότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακόμη τα μεσοπρόθεσμα αποτελέσματα της σημερινής εμπλοκής.

Η εταιρεία παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις προκειμένου να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα