ΕΥΖην

Νέα τάση στα brands μόδας: δεν κάνουν φωτογραφήσεις μόδας, προβάλλουν... το προσωπικό τους


Τα brands μόδας αφηγούνται τις οπτικές τους ιστορίες κάθε σεζόν. Οι διαφημιστικές τους εκστρατείες ενώνουν μια ομάδα αποτελούμενη από image makers, σχεδιαστές, φωτογράφους, σκηνοθέτες, μοντέλα, make up artists και hair stylists για να δημιουργήσουν τις εικόνες που αντανακλούν αυτές τις ιστορίες. 

Στην εποχή του κορονοϊού όμως, οι φωτογραφίσεις μόδας δεν είναι προτεραιότητα ούτε για τα brands μόδας. Στη νέα εποχή αναζητούνται αυθεντικές ιστορίες και τα brand επινοούν νέους τρόπους σύνδεσης με το κοινό, μέσω πιο ρεαλιστικού φακού.

Η πιο πρόσφατη εκστρατεία που αντικατοπτρίζει όλα αυτά είναι του Acne Studios, το οποίο την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε τις φωτογραφίες του για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 με την ομάδα του Acne μαζί με τα κατοικίδια ζώα τους.

«Πριν από λίγο καιρό απέκτησα σκύλο. Από τότε άρχισα να παρατηρώ τους «ανθρώπους με σκύλους», τον τρόπο που περπατούν, τον τρόπο που ντύνονται» ανέφερε ο Jonny Johansson, διευθυντής δημιουργικού του Acne Studios. «Δεν τους έβλεπα με τον ίδιο τρόπο στο παρελθόν και τώρα υποθέτω ότι έχω γίνει ίδιος. Για αυτήν τη συλλογή, ήθελα να παρουσιάσω αυτή την κουλτούρα για όλη την έμπνευση που μου έδωσε» σημείωσε.

To σουηδικό brand μόδας σχεδίασε μια σειρά από ενδύματα και αξεσουάρ με prints με σκύλους από τη Βρετανίδα καλλιτέχνη, Lydia Blakeley. Για την προβολή της συλλογής, η ομάδα του brand φωτογραφήθηκε στην έδρα του, στη Στοκχόλμη με τα σκυλιά της.

Νωρίτερα φέτος, η Burberry παρουσίασε το προσωπικό της σε μια καμπάνια για διαφήμιση, στην οποία υπάλληλοι από τα τμήματα εμπορευμάτων, οικονομικών, λιανικής και σχεδιασμού φωτογραφήθηκαν με κομμάτια από την τελευταία συλλογή, ο καθένας έξω από την κατοικία του.

Το κοινό συνδέεται πιο εύκολα με το brand όταν βλέπει τις δημιουργίες του να φοριούνται από εργαζόμενους του, αναφέρει δημοσίευμα του fashionunited.

Στην αρχή του αποκλεισμού λόγω της πανδημίας οι φωτογραφίσεις για brand μόδας με ολόκληρες ομάδες συντελεστών ήταν αδύνατες, παράνομες, οπότε οι στρατηγικές μάρκετινγκ έπρεπε να προσαρμοστούν, όχι μόνο για διοικητικούς λόγους, αλλά και επειδή οι καταναλωτές ανταποκρίνονται σε αυτές τις διαφημίσεις, αλλά και οι εργαζόμενοί τους αποδεικνύονται εξίσου αποτελεσματικοί ως μοντέλα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης