Χρηστικά

Νέες εφιαλτικές προβλέψεις για ανατιμήσεις στη λιανική έως και 15%


Ανατιμήσεις στα προϊόντα λιανικής έως και 15% «βλέπει» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) Aντώνης Μακρής, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των τιμών του πετρελαίου και των πρώτων υλών.

«Δυστυχώς επίκεινται ανατιμήσεις, διότι όταν η αλυσίδα προμήθειας, το πετρέλαιο, οι πρώτες ύλες, ό,τι είναι παράγωγο ενέργειας ανεβαίνει δεν μπορεί να είναι στατικό το προϊόν που παράγεται από όλη αυτή την αλυσίδα των ανατιμήσεων» δήλωσε ο κ.Μακρής μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  και πρόσθεσε «αν αύριο το πρωί, έπρεπε οι εταιρείες που πουλάνε τρόφιμα να ισοφαρίσουν, όχι να κερδίσουν, την διαφορά του ρεύματος, έπρεπε να ανεβάσουν 5% οριζόντια όλα τα προϊόντα. Αυτό που σώζει και τον καταναλωτή και εμείς είναι ο ανταγωνισμός».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής πώλησης εκτίμησε ότι σε περιπτώσεις προϊόντων λιανικής, θα υπάρξουν αυξήσεις έως και 15%, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «επειδή το 73%-74% των προϊόντων που πουλάμε είναι εισαγόμενα και ακόμα και αυτά που νομίζουμε ότι ιδιοπαράγονται, δεν ιδιοπαράγονται αλλά εξαρτώνται πάλι από το εξωτερικό, ό,τι συμβαίνει απ’ έξω έρχεται κατευθείαν στην τσέπη μας και στο τραπέζι μας. Τα γεγονότα μας τρέχουν, δεν τα τρέχουμε, άρα βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν και αιφνιδιαζόμαστε και εμείς».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα