Διεθνή

Νέες τεχνολογίες και το IoT προωθεί η Κίνα προς αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης


H Κίνα θα απελευθερώσει περαιτέρω την καταναλωτική δυναμική της, ώστε να ενισχύσει την εσωτερική αγορά της, ενώ θα εξελίξει το άνοιγμα της οικονομίας της σε ένα υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Για την αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης, η Κίνα θα εξακολουθήσει να εξελίσσει τους παραδοσιακούς τρόπους κατανάλωσης, με ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της προσφοράς υπηρεσιών που αυξάνουν την κατανάλωση, αλλά και διασφαλίζοντας ότι περισσότερες αγροτικές περιοχές θα έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δήλωσε ο υπουργός.

Το Πεκίνο θα δημιουργήσει περισσότερα νέα μοντέλα κατανάλωσης, επί τη βάσει των προσπαθειών ψηφιοποίησης των παραδοσιακών επιχειρήσεων και ενθαρρύνοντας τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνολογία 5G, αλλά και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT), σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

Παράλληλα με τη βελτίωση της καταναλωτικής αγοράς, μέσω της εξομάλυνσης της εμπορικής κυκλοφορίας των προϊόντων, η Κίνα θα μετατρέψει μία σειρά από πόλεις σε διεθνή κέντρα κατανάλωσης, ενώ θα λειτουργήσουν περισσότερα και πιο σύγχρονα καταστήματα πώλησης αγαθών στις γειτονιές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα