Επιχειρήσεις

Νέοι μεγαλομέτοχοι στην Ideal


Διαφοροποιείται η μετοχική σύνθεση της Ideal, καθώς σημαντική συμμετοχή αποκτούν οι πρώην μεγαλομέτοχοι/ιδιοκτήτες των "Attica Stores"("Αττικών Πολυκαταστημάτων"), που πουλήθηκαν στην εισηγμένη επενδυτική εταιρεία.

Η συμφωνία πώλησης προέβλεπε ότι πέραν του τιμήματος που θα εισέπρατταν, οι πωλητές είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν 7.869.000 νεοεκδιδόμενες μετοχές της Ideal μέσω ΑΜΚ. Αυτή η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ολοκληρώθηκε, οι νέες μετοχές μπήκαν στη διαπραγμάτευση και τώρα έρχονται στο φως τα πρώτα στοιχεία για την κατανομή τους.

Οπως ανακοινώθηκε, ο πρώην μεγαλομέτοχος των "Attica Stores" Κώστας Τσουβελεκάκης πήρε 3.868.000 μετοχές, που αντιστοιχούν σε 8,06% του νέου αυξημένου μετοχικού κεφαλαίου της Ideal. Οι υπόλοιπες 4.001.000 θα κατανεμηθούν προφανώς στους άλλους δύο μεγαλομετόχους (Κ. Λαμπρόπουλο και Α. Σγουμπόπουλο)..

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν στη συμφωνία  αυτή υπεισέρχονται και οι άλλοι μέτοχοι των Attica Stores που είχαν επενδύσει στην εταιρεία πριν πουληθεί στην Ideal. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται ο όμιλος Λασκαρίδη, η οικογένεια Δαυίδ, το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, ο Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), ο Γιάννης Σαραντίτης (W Marine, W Real Estate) και ο όμιλος Τσάκου,

O κ. Τσουβελεκάκης απέκτησε τη συμμετοχή μέσω της ελεγχόμενης από αυτόν εταιρείας «Υ-Capital Holdings». Οπως γνωστοποίησε, κατέχει επιπλέον 75.000 μετοχές μέσω της εταιρείας «Soreal AE» την οποία ελέγχει από κοινού με τη σύζυγο του Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη

Ετσι η συνολική συμμετοχή του στην Ideal ανέρχεται σε 8,22%

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα