Διεθνή

Νετανιάχου στον ΟΗΕ: Δεν υπάρχει γενοκτονία των Παλαιστίνιων, αλλά θηριωδίες της Χαμάς


Επιθετικός εμφανίστηκε στο βήμα του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφερόμενος στις κατηγορίες για τη βίαια πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Νετανιάχου διαμήνυσε στο ακροατήριο του οτι είναι προπαγάνδα και ψέματα όσα λέγονται για τη Γάζα, τονίζοντας οτι δεν υπάρχει γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέκρινε τους αρμόδιους αξιωματούχους του ΟΗΕ οτι έχουν στρέψει την προσοχή τους σε παραποιημένα στοιχεία σχετικά με θηριωδίες και βιασμούς που δήθεν κάνουν τα ισραηλινά στρατεύματα σε βάρος των Παλιαστίνιων αμάχων, ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα εγκλήματα της Χαμάς, που περιλαμβάνουν την χειρότερη σφαγή Εβραίων μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγο νωρίτερα επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεσή, στην οποία εκτιμάται ότι οι «συστηματικές» επιθέσεις του Ισραήλ εις βάρος της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζα,ς αποτελούν «πράξεις γενοκτονίας».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα