Αγορές

Νίκος Λενάκης (The Briefing): Γιατί τους επόμενους μήνες περιμένει κέρδη από τις ελληνικές μετοχές


"Όσοι επενδύσουν τους επόμενους μήνες σε ελληνικές μετοχές, μόνο κερδισμένοι θα βγούνε" λέει ο Νίκος Λενάκης, ο οποίος, έχοντας εμπειρία πάνω από μια δεκαετία στις αγορές, μοιραζόταν μαζί μας τις επιλογές του για day-trading ως "In-Trader" την περίοδο από τα τέλη του 2018 2018 έως και τον Οκτώβριο του 2019 (στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπήρξαν συνολικά 220 επιλογές, από τις οποίες οι 163 ήταν θετικές, οι 7 ουδέτερες και οι 50 αρνητικές) .

Πιο κάτω μας λέει πού βασίζει την εκτίμησή του αυτή και μας ενημερώνει και για το νέο του εγχείρημα, το *The Briefing:

Ας δούμε τα γεγονότα:

  • Η Ελλάδα έλαβε πακέτο στήριξης 72 δισ. για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας. 
  • Το 10ετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει μια εξαιρετική πορεία, καθώς τον Φεβρουάριο, σε προ πανδημίας επίπεδα έπιασε ιστορικά χαμηλά 0,92%. 
  • Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες μετοχές είναι υποτιμημένες και ειδικότερα οι τραπεζικές, οι οποίες έχουν χάσει πάνω από το 50% της αξίας τους από την αρχή της χρονιάς. Συγκεκριμένα οι μετοχές της ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ κατέγραψαν νέα ιστορικά χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω, όπως βλέπουμε, δημιουργούν ιδανικές καταστάσεις για τους μακροχρόνιους επενδυτές, καθώς το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την ανταμοιβή.

Κάποιος που θα επενδύσει σε ελληνικές μετοχές δεν έχει τίποτα να φοβάται από μια περαιτέρω πτώση της τάξεως του 20-30%, καθώς γνωρίζει ότι όταν λήξει η ένταση με την Τουρκία, βρεθεί ένα υποσχόμενο εμβόλιο κατά του COVID-19 και τέλος αν και μακρινό στον ορίζοντα, αρχίσουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία, θα αρχίσουν οι υπέρ αποδόσεις.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη ΔΕΗ. Τον Μάρτιο είχε φτάσει κάτω από 2€ και σήμερα κυμαίνεται κοντά στα 4€, δηλαδή μέσα σε λιγότερο από 5 μήνες κατέγραψε άνοδο κοντά στο 100%. 

Εκεί που τα πράγματα είναι περίπλοκα, είναι για τους Traders, καθώς το κλίμα αλλάζει συνεχώς και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους και ειδικότερα στα stop loss

Ένα ακόμα θέμα που προβληματίζει και κατά την γνώμη του δεν θα έπρεπε, είναι ο χαμηλός τζίρος.

Ανέκαθεν τους καλοκαιρινούς μήνες ο τζίρος ήταν χαμηλότερος από ότι τους χειμερινούς.

Δυστυχώς, όμως, φέτος υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, με την προκλητικότητα της Τουρκίας, να είναι ίσως ο σημαντικότερος. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δεν είναι αντικειμενική και τον Χειμώνα θεωρεί πως θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Δεν θα τον παραξένευε ακόμα, αν το ΧΑ έπιανε τον Δεκέμβριο τα επίπεδα που ήταν προ κορονοϊού, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο απαρτίζεται από εξαιρετικές εταιρίες, όπως μας λέει. 

Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που δημιούργησε το The Briefing. Ο στόχος του είναι να παρέχει ουσιώδεις πληροφορίες για το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ). Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην αγορά, καθώς ξεφεύγει από τις κλασικές αναλύσεις, ο Νίκος Λενάκης θεωρεί ότι θα μπορεί κάποιος, αξιοποιώντας σωστά τις επιλογές που θα λαμβάνει από τη The Briefing, να πετυχαίνει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μέσα από το The Briefing οι συνδρομητές του θα ενημερώνονται καθημερινά για:

  • Το ελάχιστο ποσοστό που εκτιμάται ότι θα κυμανθούν οι μετοχές από τις τιμές που θα αναγράφονται.
  • Επιλογές όπως Day Trading, Swing Trading και Position Trading.
  • Και θα λαμβάνουν όλα τα παραπάνω πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Ακόμη, μέσα στο 2021 θα προστεθεί χρυσός, πετρέλαιο & αμερικανικές μετοχές.

Στόχος είναι πάντα η επίτευξη των υψηλότερων δυνατών περιθωρίων κέρδους που μπορεί να προσφέρει η αγορά.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το The Briefing εδώ

Το sofokleousin.gr δεν σχετίζεται καθ' οιονδήποτε εμπορικό τρόπο με το The Briefing και παρουσιάζει το εν λόγω εγχείρημα καθαρά ενημερωτικά.

Διαβάστε επίσης