Άμυνα & Διπλωματία

 Ερντογάν: “Απελευθέρωση” της Κύπρου η τουρκική εισβολή


Την δική του… διαστρεβλωμένη ιστορία προσπαθεί να ξαναγράψει ο Ερντογάν δίνοντας τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο το 1974.

Ο «Σουλτάνος ​​της Αγκυράς» παρουσιάζει την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Μεγαλονήσου ως πράξη... απελευθέρωσης των Τουρκοκυπρίων. Σε ανάρτησή του στα social media τονίζει οτι η 20η Ιουλίου είναι η ημερομηνία λύσεως και ειρήνης για τους Τουρκοκύπριους.

«Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα, δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνο τον τουρκοκυπριακό λαό στον δίκαιο αγώνα του», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας τη διαχρονική θέση της Άγκυρας για τη στήριξη του ψευδοκράτους.

Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, εμφανίζεται αμετακίνητος στη θέση του ότι η μισή Κύπρος ανήκει στους Τούρκους και επαναλαμβάνει οτι η Αγκυρα θα συνεχίσει να παρέχει την αμερική υποστήριξη προς το τουρκοκυπριακό κράτος. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα