Οικονομία

Ν/σ επαγγελματικής ασφάλισης: Προσθήκες- βελτιώσεις προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης


Νομοθετικές βελτιώσεις προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα, ο υπουργός ανέφερε ότι για τους ασφαλισμένους του ΤΑΥΦΕ θα δοθεί μεταβατική περίοδος από ένα σε δύο έτη έως ότου εφαρμοστεί η μη υποχρεωτικότητα της ασφάλισης στο Ταμείο. Στο ενδιάμεσο το ΤΑΥΦΕ θα πρέπει να κάνει αναλογιστική μελέτη, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα σχετικά νέα δεδομένα ώστε να τεκμηριωθεί η βιωσιμότητά του.

Στη διάταξη που αφορά ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ και αγρότες με χρέη 10.000 ευρώ ο υπουργός είπε ότι «κατεβάζουμε το όριο ηλικίας από τα 67 στα 62 χρόνια εάν έχουν 40 χρόνια ασφάλισης»

Ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε επίσης πως με προσθήκη στο νομοσχέδιο το επίδομα μητρότητας θα γίνει ακατάσχετο ώστε να μην υπάρχει η ανησυχία και να είναι απολύτως προστατευμένο εισόδημα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα