ΕΥΖην

O Drake ήταν ο αγοραστής δαχτυλιδιού του Tupac που πωλήθηκε $1 εκατ. σε δημοπρασία


Ο βραβευμένος με Grammy Καναδός καλλιτέχνης, επιχειρηματίας και συλλέκτης έργων τέχνης Drake αποκάλυψε ότι αυτός ήταν που αγόρασε το χρυσό δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια του αείμνηστου ράπερ Tupac Shakur, το οποίο πωλήθηκε σε πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη.

Το δαχτυλίδι πουλήθηκε 1,02 εκατομμύρια δολάρια, σε τιμή υπερτριπλάσια της αρχικής εκτίμησης που ήταν 300.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Sotheby's, το δαχτυλίδι είναι η μοναδική δημιουργία αντιπροσωπευτική του στυλ hip-hop που πουλήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία.

Αν και η ταυτότητα του αγοραστή δεν αποκαλύφθηκε αμέσως μετά την πώληση, ο Drake δημοσίευσε φωτογραφία του δαχτυλιδιού στα Stories του στο Instagram. Ο οίκος Sotheby's επιβεβαίωσε την είδηση σε δελτίο Τύπου στις 28 Ιουλίου.

«Το μοναδικό δαχτυλίδι σχεδιάστηκε σχολαστικά από τον Tupac και είναι ένα από τα έργα της απεριόριστης δημιουργικής του ενέργειας - ένα μοναδικό τεχνούργημα από μια χρονική περίοδο που αποτελεί απόδειξη της διαρκούς επιρροής του τόσο στο hip- hop όσο και στη παγκόσμια σύγχρονη κουλτούρα» δήλωσε η Κασάντρα Χάτον από τον οίκο Sotheby's.

Στο δαχτυλίδι είναι χαραγμένα το όνομα του ράπερ και της αρραβωνιαστικιάς του Kidada Jones, «Pac & Dada 1996». Σε δημοπρασία διατέθηκε από τη Yaasmyn Fula, νονά του Shakur.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's, η Fula είπε ότι το σχέδιο του Shakur δημιουργήθηκε με πηγή έμπνευσης τα στέμματα των βασιλιάδων της Ευρώπης τον Μεσαίωνα σε «μια πράξη αυτοστέψης» για να γιορτάσει την επιβίωσή του μια δύσκολη χρονιά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα