Αθλητικά

Ο ΛΕΩΝ Μεσολογγίου στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων μπάσκετ


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην 8άδα των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο

Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων μπάσκετ, προκρίθηκε ο ΛΕΩΝ Μεσολογγίου, επικρατώντας στον όμιλο της Β΄ Φάσης, όπου συμμετείχαν επίσης η Καρδίτσα με τον  Πρωτέα Σχηματαρίου.

Οι 8 ομάδες που προκρίθηκαν στα τελικά του Πρωταθλήματος Εφήβων είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Προμηθέας Πάτρας, ΔΕΚΑ, Ηράκλειο, Ηρακλής Κοζάνης και Λέων Μεσολογγίου. Η τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων, θα διεξαχθεί στη Νάξο.

Σύμφωνα με το basket247.gr, ο Λέων Μεσολογγίου είχε πάρει στο γήπεδο την πρόκριση πέρυσι για το Πανελλήνιο Εφήβων αλλά μια άτυχη στιγμή (επεισόδια) στον αγώνα με τον Πρωτέα Σχηματαρίου του στέρησε τη συμμετοχή στους αγώνες.

Η μοίρα τα έφερε έτσι όμως που φέτος πάλι με αντίπαλο τον Πρωτέα να γράψει ιστορία. Η νίκη με 62-81 έφερε την ομάδα του Μεσολογγίου στις 8 καλύτερες της Ελλάδας και πλέον οι παίκτες μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις θα ετοιμαστούν για Νάξο. Ο Λέων μετά την νίκη του Πρωτέα επί της Καρδίτσας χρειαζόταν νίκη με +14 πόντους. 

Από την αρχή οι παίκτες του Σωτήρη Φαράντου μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 29-49 και κράτησαν την διαφορά πάνω από το +14 καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν στο τελικό 62-81. Από τους νικητές Ντέκας και Παπούλιας ειχαν από 20 πόντους ενώ ο Καλύβας πρόσθεσε 18. Από τον Πρωτέα ο Χαντζής ειχε 18 και ο Χουλιαράς 16.

Διαιτητές: Παζώλης-Κατσιαντώνης-Κοκκινόπουλος
Δεκάλεπτα: 12-27, 29-49, 48-65, 62-81.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα