Επιχειρήσεις

Ο Μ. Ηλιόπουλος "κοντράρει" πάλι την Τρ. Πειραιώς με πρόταση εξαγοράς της ΑΝΕΚ


Μετά την προσπάθεια ματαίωσης του deal Τρ. Πειραιώς-MIG-Attica Group, που οδήγσε σε... οκταπλασισμό της τιμής της μετοχής της MIG και ανάγκασε την Τρ. Πειραιώς να πληρώσει πάνω από 120 εκατ. ευρώ για να διατηρήσει τον έλεγχο της θυγατρικής της, ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος "ξαναχτυπά": Χρησιμοποιεί τα εκατομμύρια που κέρδισε από την MIG  για να "μπει σφήνα" στην συμφωνημένη εξαγορά-απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group.

Επιδιώκει προφανώς να "ξαναστριμώξει" την Τρ. Πειραιώς, η οποία ως βασικός δανειστής και μεγαλύτερος μέτοχος της Attica Group και ΑΝΕΚ επιχειρεί μιά κίνηση συγχώνευσης-αναδιάρθρωσης των θυγατρικών της, που θα την απαλλάξει από κόκκινα δάνεια και προβληματικές συμμετοχές.

Ενώ η διαδικασία εξαγοράς-απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group βρίσκεται στην τελική φάση - έχει δοθεί ακόμη και η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού - εταιρείες του ομίλου Seajets του κ. Ηλιόπουλου που ανήκουν στην κόρη του Δέσποινα Ηλιοπούλου, κατέθεσαν πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της κρητικής ακτοπλοϊκής εταιρείας (57,7%), καθώς και των δανείων της.

 Η πρόταση απευθύνεται προς τους βασικούς μετόχους (οικογένεια Σ. Βαρδινογιάννη, Τρ. Πειραιώς) και προς τις πιστώτριες τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της εταιρείας, που κατέχουν ομολογίες της.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους μετόχους και στους δανειστές της Εταιρείας, προκειμένου "να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης". 

 Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ

Στην ανακοίνωση της η εισηγμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία αναφέρει:

Στις 16.06.2023 κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της Εταιρείας επιστολή τριών εταιρειών, "μελών της Seajets", απευθυντέα προς τις δανείστριες της Εταιρείας και προς τους μετόχους εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία καταθέτουν πρόταση για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και στους Δανειστές της Εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η Επιστολή, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης. 

Η εταιρεία θα προβεί αμελλητί σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εφόσον συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα