Επιχειρήσεις

Ο Μαρινάκης ναυπηγεί άλλα τρία containerships αξίας $94 εκατ.


Αλλα τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς κοντέϊνερς - συνολικά 6 - θα προσθέσει στο στόλο της η Capital Maritime το Βαγγέλη Μαρινάκη, επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές συνθήκες και τις προοπτικές που διαμορφώνονται στη ναυλαγορά.

Ασκώντας option που υπήρχε σε πρόσφατη παραγγελία της στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Dockyard, που αφορούσε τρία containerships, η Capital Maritime παρήγγειλε άλλα τρία, χωρητικότητας 1.800 ΤΕUs το καθένα. Κάθε πλοίο κοστίζει 31,3 εκατ. δολάρια. Η παράδοσή τους αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Ο όμιλος Μαρινάκη έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο 18μηνο μεγάλες επενδύσεις σε  containerships, tankers και LNG carriers.(πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου).

Πολλά από αυτά τα πλοία πλοία θα είναι σχεδιασμένα με "πράσινα" χαρακτηριστικά. Θα μπορούν να καίνε LNG (LNG ready), ενώ θα είναι εξοπλισμένα με σύστημα "εναλλακτικής θαλάσσιας ισχύος" (Alternative Maritime Power), το οποίο επιτρέπει στο πλοίο, όταν είναι αγκυροβολημένο σε λιμάνι, να τροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα από το λιμενικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα