Αγορές

ΟΔΔΗΧ: Στο -0,42% το επιτόκιο για τα 3μηνα έντοκα


Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,42%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,35 φορές έναντι 1,84 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, "σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 625 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο -0,42%. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.471 εκατομμυρίων Ευρώ, που υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,35 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου  2022.             

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου  2022, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα