Οικονομία

ΟΕΕ: Στον Χρ. Σταϊκούρα όλα τα προβλήματα της πλατφόρμας myDATA


Υπόμνημα με όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας myDATA θα αποστείλει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως δεσμεύτηκε το προεδρείο και εκπρόσωποι της διοίκησης του επιμελητηρίου στη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό. Αυτό γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου σχετικά με τη συνάντηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΟΕΕ υπενθύμισε στον υπουργό ότι εδώ και ενάμιση χρόνο οι λογιστές - φοροτεχνικοί έχουν σηκώσει το βάρος της διεκπεραίωσης των ενισχύσεων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της πανδημίας, πλέον των υπολοίπων υποχρεώσεων που έχουν για την εξυπηρέτηση των πελατών τους».

Ακόμη, το επιμελητήριο έχει προτείνει και επανέλαβε και στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό την ανάγκη σύστασης ομάδας εργασίας, προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα και να τηρούνται το τετράμηνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και η καταληκτική προθεσμία της 30ής Ιουνίου.

Σύμφωνα με το επιμελητήριο, ο κ. Σταϊκούρας συμφώνησε στην άμεση δημιουργία αυτής της ομάδας, μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων.

Ηλεκτρονικά βιβλία - myDATA

Το ΟΕΕ ανέφερε, ακόμη, στον υπουργό ότι «γίνεται δέκτης καθημερινά των παραπόνων των λογιστών - φοροτεχνικών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος για λογαριασμό πελατών τους, που έχουν ήδη εγγραφεί στο myDATA».

Το επιμελητήριο επαναδιατύπωσε την πρότασή του ότι η φετινή χρονιά πρέπει να είναι προαιρετική για τη χρήση του myDATA, λόγω των υποχρεώσεων, που ανέλαβαν μέσα στην πανδημία οι λογιστές, μέσω των πλατφορμών που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου: «για να εκκινήσει η πλήρης εφαρμογή του, χωρίς προβλήματα, συμφωνήθηκε ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα αποστείλει άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα καταγεγραμμένα προβλήματα λειτουργίας της πλατφόρμας και μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται, δεν μπορεί η χρήση του myDATA να είναι υποχρεωτική».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις