ΕΥΖην

Οι καλύτερες παραστάσεις των Μπαλέτων Bolshoi τώρα στο YouTube


Στο YouTube θα προβάλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους τα φημισμένα Μπαλέτα Bolshoi (Μπαλσόι), την ώρα που το ένα τρίτο των ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

"Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Bolshoi θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους", αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου σε ανακοίνωσή της.

Έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Bolshoi στο YouTube "χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η "Λίμνη των Κύκνων" θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό σήμερα, Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα "Μπορίς Γκοντουνόφ" ή ακόμη το μπαλέτο "Ωραία Κοιμωμένη".

Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

"Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους", σημείωσε ο διευθυντής των Bolshoi Βλαντίμιρ Ουρίν.

"Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό", πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Bolshoi "να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Bolshoi".

Δεκάδες θέατρα και όπερες στον κόσμο, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, έκλεισαν τις τελευταίες μέρες τις πόρτες τους στο κοινό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, συνεχίζοντας παράλληλα να προβάλλουν παραστάσεις και συναυλίες τους μέσω Ίντερνετ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα