Διεθνή

Οι Χούθι εκτόξευσαν drones με εκρηκτικά και πυραύλους εναντίον της Aramco


Εκπρόσωπος των Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι οι σιίτες αντάρτες εκτόξευσαν έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη οπλισμένα με εκρηκτικά και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του συγκροτήματος της Aramco στη Τζέντα και εναντίον της αεροπορικής βάσης Βασιλιάς Φαχάντ στην επαρχία Τάιφ, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Massira TV.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος των Χούθι έγιναν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ριάντ, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Άμυνας, όπως και το αεροδρόμιο της πόλης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές ζημιές από τις επιθέσεις αυτές.

Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν αργά χθες Δευτέρα ότι ένας πύραυλος αναχαιτίστηκε πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας, όπου οι κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους αντάρτες, εναντίον της Σαουδικής Αραβίας εκτοξεύθηκαν αρκετοί βαλλιστικοί πύραυλοι και συνολικά 25 drones με εκρηκτικά.

Οι αντάρτες Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας καθώς ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό το Ριάντ έχει αυξήσει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της πρωτεύουσας της Υεμένης, της Σανάα, και της πλούσιας σε φυσικό αέριο επαρχίας Μάριμπ, η οποία φέτος έγινε επίκεντρο των συγκρούσεων του πολέμου που διαρκεί επτά χρόνια, με χιλιάδες μαχητές να έχουν σκοτωθεί και από τις δύο πλευρές.

Οι Σαουδάραβες κατηγορούν το Ιράν ότι προσφέρει στους Χούθι πυραύλους, ενώ ερευνητές του ΟΗΕ έχουν επισημάνει ότι κάποιος εξοπλισμός που χρησιμοποιούν φέρει τεχνικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά που έχουν όπλα που έχουν κατασκευαστεί στο Ιράν.

Οι Χούθι απαντούν ότι κατασκευάζουν μόνοι τους τα όπλα τους.

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία παρενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015, αφού οι Χούθι εισέβαλαν στη Σανάα και εκδίωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις