Τουρισμός

Ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό υγείας ζητά η ΚΕΔΕ


Ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ώστε η Ελλάδα να ενταχθεί στο χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού υγείας, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, μιλώντας απόψε στην ημερίδα με θέμα "Ιατρικός Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση".

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στο πλαίσιο του «Money Show». Όπως ανάφερε ο κ. Πατούλης, τα έσοδα από τον τουρισμό υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια και η Ελλάδα θα μπορούσε να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσόν απ΄αυτά, ενισχύοντας έτσι την εθνική οικονομία αλλά και συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε επίσης, ότι ο ιατρικός τουρισμός έδωσε την ευκαιρία σε χώρες εντελώς διαφορετικού προφίλ να εξελιχθούν σε σημαντικούς ιατρικούς προορισμούς, ενώ επισήμανε ότι για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται η συστράτευση όλων - κράτους, αυτοδιοίκησης , επιστημονικής κοινότητας και ιδιωτικού τομέα. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για να καταστεί προορισμός τουρισμού υγείας (οι ιαματικές πηγές, το κλίμα, η υψηλή κατάρτιση επιστημονικού προσωπικού, το χαμηλό κόστος κ.ά.) αλλά και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Όπως, ελάχιστες είναι μέχρι σήμερα οι νοσοκομειακές μονάδες διεθνώς πιστοποιημένες, (όταν την ίδια στιγμή στη γειτονική μας Τουρκία είναι περισσότερες από σαράντα), ελάχιστα ελληνικά νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες με κορυφαία διεθνή νοσοκομειακά ιδρύματα κ.ά..

με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις