ΕΥΖην

Online περιήγηση στην Casa Azul, το σπίτι της Frida Kahlo


Μια 360 μοιρών περιήγηση στο πρώην σπίτι και τον κήπο της Frida Kahlo έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε πλέον από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουμε στο Μεξικό και να περιμένουμε στην ουρά για να επισκεφθούμε το Frida Kahlo Museum μπορούμε να περιηγηθούμε διαδικτυακά στην Casa Azul, πρώην κατοικία της εμβληματικής σουρεαλίστριας ζωγράφου και ακτιβίστριας.

Η βίλα είναι η οικία όπου η Kahlo πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, και περιέχει κάποιους από τους πλέον σημαντικούς πίνακές της, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των «Long Live Life», «Frida and the Caesarian Operation» και «Portrait of My Father».

Στο σπίτι υπάρχουν τα αυθεντικά έπιπλα από την περίοδο που η Kahlo ζούσε εκεί, καθώς και προσωπικά αντικείμενά της, έργα μεξικανικής λαϊκής τέχνης και έργα του συζύγου της, του παγκοσμίως γνωστού Ντιέγκο Ριμπέρα.

Η εικονική έκθεση «Appearances Can Be Deceiving» φιλοξενεί πάνω από 300 αντικείμενα που είχε στην κατοχή της η Frida, μεταξύ των οποίων και τα αναγνωρίσιμα από όλους ενδύματά της: μεξικανικά φορέματα, περίτεχνα κεντημένες μπλούζες και ζωηρόχρωμες φούστες. Στο υπνοδωμάτιό της βρίσκεται το προσθετικό πόδι το οποίο παρήγγειλε να φτιάξουν για αυτήν μετά τον ακρωτηριασμό του 1953.

Την προσοχή τραβά η σε ζωηρό κίτρινο χρώμα κουζίνα και κουζινοτράπεζο της Kahlo, όπου η ίδια και ο Ριμπέρα περνούσαν κάποιες ώρες με τον Λέον Τρότσκι, ο οποίος ήταν κοντινός γείτονάς τους (και με τον οποίο, η Φρίντα είχε μια σύντομη σχέση).

Στο διπλανό δωμάτιο, το ατελιέ της Κάλο, με το καβαλέτο της και γεμάτο πίνακές της.

Η περιήγηση στην Casa Azul προσφέρεται εδώ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα