Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: 130 εκατ. από το Eurojackpot- Ανεβαίνει ο πήχυς για τη μετοχή


Μεγάλη αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας του αναμένει φέτος ο ΟΠΑΠ, καθώς οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού – Ολυμπιακοί Αγώνες και Euro24 – φέρνουν πρόσθετο τζίρο στο Στοίχημα.
 Πρόσθετα σημαντικά έσοδα αναμένει η εταιρεία και από το Eurojackpot, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς,  καθώς στην πρώτη κλήρωση που έγινε Παρασκευή η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις.

Τα ετήσια έσοδα από το νέο παιχνίδι λοταρίας εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 130 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας περίπου 6%  στον συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας και σημαντικά ποσά στα EBITDA και στα καθαρά κέρδη.

Αναλυτικές προβλέψεις για τις αναμενόμενες επιδόσεις του Eurojackpot και την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας θα δώσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ την Πέμπτη, στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που θα πραγματοποιηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2023.

 Οι προβλέψεις της Optima

Οσον αφορά την κερδοφορία, η Optima Bank εκτιμά σε έκθεσή της ότι θα αυξηθεί περίπου 10% και θα  διαμορφωθεί σε 463,5 εκατ. ευρώ.

 Λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη αύξηση της κερδοφορίας και τις προβλέψεις για διανομή υψηλού μερίσματος, η Optima Bank ανεβάζει τον πήχυ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Σε ειδική ανάλυση δίνεται νέα τιμή-στόχος 19,30 ευρώ, έναντι προηγούμενου στόχου 17,10 ευρώ.

Οι αναλυτές της Optima Bank επισημαίνουν ότι ο ΟΠΑΠ θα έχει ελεύθερες ταμειακές ροές υψηλότερες των 650 εκατ. ευρώ ετησίως μεσοπρόθεσμα, λόγω υψηλότερης λειτουργικής κερδοφορίας και περιορισμένων κεφαλαιακών δαπανών. Αυτό θα του επιτρέψει να προσφέρει στους μετόχους του υψηλές μερισματικές αποδόσεις.
  Η Optima προβλέπει ότι η εισηγμένη θα ανακοινώσει πρόσθετο μέρισμα 1 ευρώ για το 2023, ενώ έχει ήδη διανείμει προμέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή. Αυτή η μερισματική απόδοση που υπερβαίνει το 10%, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΟΠΑΠ