Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Μερισματική απόδοση 8,8%! Κέρδη +33,6% στο τρίμηνο


Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών και αυξανόμενη κερδοφορία επιτυγχάνει ο ΟΠΑΠ, εμφανίζοντας υψηλές επιδόσεις και στο πρώτο εφετινό τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη του αυξήθηκαν κατά 33,6% στο πρώτο τρίμηνο, ενώ ο τζίρος του (καθαρά έσοδα προ εισφορών - GGR), σημείωσαν άνοδο 15,4% και ανήλθαν σε 527,4 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, οι επιδόσεις αυτές είναι αποτέλεσμα «του επιτυχημένου εμπορικού πλάνου και του γενικότερου θετικού κλίματος στις retail δραστηριότητες».

Ταυτόχρονα υλοποιείται η επιχειρηματική στρατηγική Fast Forward που αφορά πελάτες, brand και retail δραστηριότητες.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ολοκληρώθηκε ο διαχωρισμός της KAIZEN GAMING LIMITED σε Stoiximan business και Betano business.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίστηκαν στη συμφωνία της 17.04.2020, οι μέτοχοι της KAIZEN GAMING LIMITED συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τον εταιρικό και ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του μεριδίου της KGL στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της σε Ελλάδα και Κύπρο (Stoiximan business) και στις επιχειρηματικές δραστηριότητές της εκτός Ελλάδας και Κύπρου (Betano business).

Μετά την απόσχιση, ο Όμιλος ΟΠΑΠ διατηρεί το 84,49 % του συνδυασμένου μεριδίου του και τον αποκλειστικό έλεγχο της STOIXIMAN και των δραστηριοτήτων του διαδικτυακού τυχερού παιχνιδιού σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην KAIZEN GAMING HOLDING  διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό.

 Μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να διανεμηθεί  συνολικό μεικτό ποσό 360 εκ. ευρώ ή 1,00 ευρώ ανά μετοχή ως τελικό μέρισμα για τη χρήση 2022.

Εξ αυτών τα € 0,30 ανά μετοχή έχουν ήδη καταβληθεί ως προμέρισμα τον Νοέμβριο του 2022. Τα υπόλοιπο 0,70 ανά μετοχή αναμένεται να διανεμηθεί στις 27 Ιουνίου. Στους μετόχους δίνεται δυνατότητα για επανεπένδυση του μερίσματος (scrip dividend).

Επιπλέον €0,45 ανα μετοχή  θα δοθεί ως επιστροφή κεφαλαίου, με καταβολή μετρητών στις 23 Ιουνίου.

Ετσι οι μέτοχοι θα έχουν εισπράξει για τη  χρήση 2022 συνολικά 1,45 ευρώ ανά μετοχή.. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απόδοση 8,8%  επί της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα