ΕΥΖην

"Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!": Ο Γ. Καπουτζίδης στο ΚΘΒΕ με το πρώτο έργο που σκηνοθέτησε


Ένας γάμος διαλύεται ξαφνικά, όταν η γυναίκα ανακαλύπτει πως ο σύζυγός της την απατά. Ένας άλλος γάμος -που πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα, αναβάλλεται λόγω αμφιβολίας. Ένας πρώην εραστής εμφανίζεται, ένα ανομολόγητο πάθος είκοσι χρόνων αποκαλύπτεται, ερωτικά μηνύματα αποστέλλονται μέσω ίντερνετ… Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία νύχτα, η οποία «χωράει» στη διάρκεια μιας παράστασης του ΚΘΒΕ, με την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη.

«Ένα σπίτι κοιμάται και στις δυόμιση τα ξημερώματα μπαίνει μέσα σ’ αυτό η ηρωίδα μεθυσμένη, διαταράσσοντας την ησυχία του, για να ανακοινώσει ότι χώρισε, κάτι που κάνει με τον πιο αστείο και ξεκαρδιστικό τρόπο», λέει ο Γιώργος Καπουτζίδης, που θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη μία κωμωδία που μιλάει για τις σχέσεις και τις ανασφάλειες που μπορεί να έχουμε για αυτές. Μία κωμωδία που θα διασκεδάσει, αλλά και θα αναδείξει με μοναδικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα και προβληματισμούς.

«Κάποιοι φοβόμαστε να δεθούμε, άλλοι φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι, κάποιοι άλλοι δεν ξέρουμε πώς να εξομολογηθούμε τον έρωτά μας, μερικοί δεν ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε τον άλλον και τελικά το κάνουμε μέσω τεχνολογίας και όχι κοιτώντας τον στα μάτια… Όλα αυτά τα αδιέξοδα που βιώνει η γενιά των 30άρηδων περιλαμβάνονται στο έργο, αλλά και αυτά που βιώνουμε όλοι μας διαχρονικά. Για παράδειγμα μας είπαν να ακολουθήσουμε το μοντέλο “παντρέψου και κάνε παιδιά”, κάτι το οποίο μπορεί να μην τους κάνει όλους ευτυχισμένους, διότι ο καθένας ίσως ψάχνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του και θα έπρεπε να έχει την ελευθερία να ακολουθήσει την πορεία που θέλει», αναφέρει ο κ. Καπουτζίδης.

Πρόκειται για το πρώτο σκηνοθετικό βήμα του δημοφιλούς σεναριογράφου, ηθοποιού και παρουσιαστή, που το να σκηνοθετήσει μία θεατρική παράσταση, είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαίνεται, όπως λέει.

«Όταν έγραφα τη συγκεκριμένη ιστορία, παράλληλα έπαιζα όλους τους ρόλους και την ίδια στιγμή την “έβλεπα” να εξελίσσεται μπροστά μου. Πάντα όταν γράφω κάτι, φαντάζομαι πώς θα γίνει και βλέπω μπροστά μου τις εικόνες, ακόμη και την ώρα που πέφτω να κοιμηθώ. Στην τηλεόραση αυτό είναι πιο πολύπλοκο και επιπλέον δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις για να σκηνοθετήσω ο ίδιος, δεδομένου ότι εμπλέκεται η τεχνολογία, οι κάμερες, οι άξονες κτλ, ενώ στο θέατρο τις εικόνες που έχω μπροστά μου, τις αποτυπώνω πάνω στη σκηνή», συμπληρώνει.

Δηλώνει ότι του αρέσει το θέατρο, διότι η ιστορία του γίνεται πιο άμεσα πραγματικότητα και παρεμβάλλονται λιγότεροι άνθρωποι. «Είσαι εσύ, η ιστορία σου και οι ηθοποιοί σου και είναι μία πολύ όμορφη συνθήκη. Επίσης στο θέατρο έχεις μία ιστορία με αρχή, μέση και τέλος και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να την αφηγηθείς. Ο θεατής λοιπόν τη βλέπει ολόκληρη και εισπράττει όλα όσα θέλεις να πεις. Δεν θα κάνει zapping, ούτε θα σταματήσει στη μέση, όποτε έχεις την ευκαιρία να πεις αυτό που θέλεις και ο θεατής να φύγει με το νόημα ατόφιο».

Με την εμπειρία της παράστασης που ανέβηκε ήδη στην Αθήνα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είδε τους θεατές να γελούν πολύ, ενώ εισέπραξε και τη συγκίνησή τους. «Οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι που νιώθεις ότι τους ξέρεις, ότι είναι φίλοι σου, ότι είσαι εσύ», επισημαίνει και τονίζει ότι στόχος του είναι να προσφέρει μία συνολικά πολύ όμορφη εμπειρία. «Όπως στην Αθήνα που παίχτηκε το έργο στου Ψυρρή και μετά την παράσταση ο κόσμος παρέμενε στα μπαράκια της περιοχής, αυτό ακριβώς θέλω να συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά να γεμίσει η παραλιακή λεωφόρος, από κόσμο που θα δει την παράσταση και μετά θα καθίσει κάπου για να συζητήσει το έργο και να το αναλύσει γελώντας», λέει.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης χαρακτηρίζει «υπέροχα παιδιά» τους επτά νέους πρωταγωνιστές του -Ελευθερία Αγγελίτσα, Χρύσα Τουμανίδου, Μαριάννα Πουρέγκα, Νίκο Κουσούλη, Γιώργο Παπαδάκο, Γιάννη Γκρέζιο και Γιάννη Τσεμπερλίδη- και δηλώνει ότι νιώθει ιδιαίτερη τιμή που τον εμπιστεύτηκε η Έφη Σταμούλη, «μία εξαιρετικά σημαντική θεατρική μορφή στη Θεσσαλονίκη, που συμπληρώνει το καστ και παίζει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο, βάζοντας τα θεμέλια για να λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το «Όποιος θέλει να χωρίσει... να σηκώσει το χέρι του!» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο και θα παίζεται από Τετάρτη έως Κυριακή, με διπλή παράσταση το Σάββατο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις