Πολιτική

Όταν το «όχι» γίνεται «ναι»


Ψήφισες «οχι»στο μνημόνιο Γιούνκερ των 8 δισ ευρώ με το μεγαλειώδες 61,3% αντιδρώντας με περιφάνεια μπροστά στις απαιτήσεις των ξένων και στην προπαγάνδα των εγχώριων ΜΜΕ που είχαν ασφαλώς σκοπιμότητες. 

Τώρα το «όχι» μετατρέπεται σε «ναι» σε εκδοχή πολύ βαρύτερη από το μνημονιο Γιούνκερ αφού το νέο πρόγραμμα προβλέπει μέτρα αντι των 8 δισ., 13 δισ. και βάλε προκειμένου να δοθεί το δάνειο των 50-70 δισ. και να υπάρχει αναφορά στη διευθετηση του χρέους. Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να το αποδεχτεί ώστε να αοφύγει το ανεπιθύμητο Grexit και τα όσα οδυνηρά συνεπάγεται.

Σε τι χώρα ζούμε είναι να απορεί κανείς. Πως το οχι μετατρέπεται σε ναι με την σύμφωνη μάλιστα γνώμη όλων των κομμάτων του κοινοβυλευτικού τόξου (πλην ΚΚΕ). Οι οπαδοί του οχι έχουν εγκαταλείψει την επαναστατική ρητορική και έχουν προσχωρήσει στο ... κίνημα σωτηρίας της χώρας. Οι κλειστές τράπεζες, η νεκρή αγορά, οι περιπέτειες των πολιτών δεν σηκώνουν άλλους πειραματισμούς, ούτε παληκαρισμούς από αυτούς που έχουν ανάγκη και ζουν με βαλβίδα οξυγόνου.

 Τα άμεσα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την επομένη της ψήφισής τους, θα πλήξουν και πάλι τα εύκολα... θύματα, δηλαδή τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, που θα δουν να αυξάνονται οι τιμές σε βασικά προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουν, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στα συσκευασμένα, αλλά και την εστίαση, ενώ οι νησιώτες μας θα νιώθουν τελικά την κατάργηση -έστω και σταδιακά- της φοροαπαλλαγής σε ποσοστό 30%. Ποιο το νόημα αυτής της διαδικασίας, από τη στιγμή που στο νέο μνημόνιο υπάρχουν αποσπάσματα και μάλιστα πάρα πολλά από το προηγούμενο, στα οποία δεν έχει αλλάξει ούτε ένα... και;

Μήπως, τελικά ο ελληνικός λαός έπρεπε να υποβληθεί αυτές τις μέρες σε ένα απίστευτο... σοκ, ώστε να μπορέσει έτσι μια κυβέρνηση που εξελέγη υποσχόμενη παροχές προς το λαό, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, να καταλήξει να... σώζει τη χώρα, παίρνοντας από τις τσέπες των Ελλήνων από 10- έως... άγνωστο ακόμα πόσα δισεκατομμύρια ευρώ και χρεώνοντας την πατρίδα με νέο δάνειο από 50 έως 70 δισεκατομμύρια;

Οι ώρες που διανύουμε δεν είναι απλά... πονηρές. Ούτε κρίσιμες. Είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Το γεγονός ότι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και... τελικά με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οδηγούν το λαό και πάλι στη λιτότητα της Μέρκελ και του ESM, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Και κυρίως εκείνους που θα πάρουν την απόφαση να μετατρέψουν σε ΝΑΙ, το υπερήφανο ΟΧΙ άλλα μνημόνια που ψήφισε το 62% των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις