Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania Mobile


Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Telekom Romania Mobile βρίσκεται ο ΟΤΕ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με τον όμιλο Quantum Projects, που ελέγχεται από τον κ. Adrian Tomșa ιδιοκτήτη του μεγάλου ομίλου μέσων ενημέρωσης Clever Media στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, «Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. ("ΟΤΕ Α.Ε." ή "Εταιρεία"), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με την πιθανή πώληση της 100% θυγατρικής του Telekom Romania Mobile (TKRM) ανακοινώνει τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ προσπαθεί σταθερά να βελτιώσει την απόδοση της TKRM, διερευνώντας παράλληλα στρατηγικές επιλογές, για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Όμιλο Quantum Projects, που ελέγχεται από τον κ. Adrian Tomșa ιδιοκτήτη του μεγάλου ομίλου μέσων ενημέρωσης Clever Media στη Ρουμανία, σχετικά με το ενδιαφέρον του τελευταίου να εξαγοράσει την TKRM. Τα μέρη έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας, προς διευκόλυνση της διαδικασίας και έχουν υποβάλει αίτηση προς έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της Ρουμανίας. Σύμφωνα με το νόμο, η Εταιρεία θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις».

O ΟΤΕ είχε πουλήσει το 54% της Telekom Romania Communications (σταθερή τηλεφωνία) το 2021 έναντι 296 εκατ. ευρώ και είχε διατηρήσει τη συμμετοχή του στην Telekom  Romania Mobile (TRM) με δραστηριότητα στην κινητή τηλεφωνία. Με την πώληση της TRM θα κλείσει ένας κύκλος ρευστοποιήσεων θυγατρικών του ΟΤΕ στο εξωτερικό που δρομολόγησε τα τελευταία χρόνια η Deutche Telekom και ο CEO Μιχάλης Τσαμάζ. Ειδικότερα ο ΟΤΕ έχει αποχωρήσει από Βουλγαρία, Σερβία Αλβανία, Σκόπια και τώρα από τη Ρουμανία που ήταν και το τελευταίο του asset στο εξωτερικό. Στο 9μηνο ο τζίρος της TRM αντιστοιχούσε στο 8,2% του συνολικού τζίρου του ΟΤΕ και τα ebitda στο 1,3% του συνολικού ebitda. Eνόψει της αποχώρησής του από το τιμόνι του ΟΤΕ μετά από 23 χρόνια στη θέση του CEO, ο Μ. Τσαμάζ φαίνεται να κλείνει και αυτή την εκκρεμότητα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΟΤΕ