Επιχειρήσεις

Ο ΟΤΕ θα στηρίξει τη μετοχή του - Αρχίζει αγορές, θα διαθέσει φέτος €175 εκατ.


Δικές του μετοχές θα ξεκινήσει να αγοράζει τις επόμενες μέρες ο ΟΤΕ, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Οι αγοραστικές παρεμβάσεις θα προσφέρουν στήριξη στη μετοχή, η οποία έχει σημειώσει απώλειες περίπου 5% τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ενώ παραμένει σε πτωτική τροχιά από τον Οκτώβριο, έχοντας χάσει περίπου 15% σε μιά χρονική περίοδο που ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έχει κερδίσει περίπου 15%.

οπως αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκηση του ΟΤΕ με αναλυτές για την παρουσίαση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, εντός του τρέχοντος έτους θα διατεθούν 175 εκατ. ευρώ για αγορές ιδίων μετοχών στις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές.

 Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΤΕ θα αγοράσει περίπου 12 εκατ. μετοχές, αν η τιμή συνεχίσει να κινείται στα τρέχοντα επίπεδα - και περισσότερες αν υποχωρήσει.

Η πτωτική πορεία της μετοχής του ΟΤΕ κόντρα στην ανοδική τάση της αγοράς, αποδίδεται κυρίως  στην εντύπωση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ότι η μητρική Deutsche Τelekom ενδέχεται να οδηγήσει την ελληνική θυγατρικής της εκτός ΧΑ, υποβάλλοντας δημόσια πρόταση σε χαμηλή τιμή.

 Η διολικηση του ΟΤΕ και η γερμανική μητρική διαψεύδουν κατηγορηματικά αυτό το σενάριο. Μένει τώρα να πεισθεί και η αγορά, η οποία αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τη μετοχή, παρά την υψηλή μερισματική απόδοση που θα προσφέρει κι εφέτος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις